Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om de Ferentes nieuwsbrief te ontvangen

Add Message



Aanmelden voor de nieuwsbrief
 

Dragers Dames

Voor een studente is het misschien niet de meest voor de hand liggende bijbaan. Toch zijn er veel studentes die voor dit interessante werk kiezen. Van onze medewerksters horen we vaak positieve reacties:

  • Het werk is heel flexibel in te plannen naast je colleges. Je werkt geen vaste dagen en je kunt zelf de werktijden kiezen.
  • Er is meer uitdaging en afwisseling in de werkzaamheden dan bij normale bijbanen.
  • De sfeer onderling is gezellig en het werk betaalt goed.
  • Je komt slechts in beperkte mate in aanraking met de emoties van nabestaanden.
  • De waardering en dankbaarheid van nabestaanden is groot.

Onze damesteams zijn gevestigd in Utrecht,Tilburg en Nijmegen. Vanuit onze locaties in deze steden zetten wij de draagsters in bij uitvaarten in heel Nederland. Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste dames die ons team willen versterken.

In de video hieronder vind je uitleg over wat het werk inhoudt.

Voor deze functie zoeken wij dames die:

  • Woonachtig zijn in Utrecht, Nijmegen of Tilburg
  • Fysiek in staat zijn om een kist te dragen
  • Meerdere dagen / dagdelen per week beschikbaar zijn of (alleen) elke zaterdag willen werken

Voldoe jij aan de bovenstaande en ben je geïnteresseerd? Meld je hieronder direct aan.

Naar het sollicitatieformulier

MEER INFORMATIE OVER WERKEN ALS DRAGER

Naast mannelijke nu ook vrouwelijke dragers

Als sinds 2005 is Ferentes dienstverlener in de uitvaartbranche. Wij vullen de assisterende diensten rondom de uitvaartplechtigheid in. Het voornaamste daarin is het leveren van dragers. We werken daarbij voornamelijk met mannelijke studenten die het werk doen als bijbaan. Sinds juni 2016 hebben we daarnaast ook een vrouwelijke dragers in Utrecht. Wegens het grote succes zijn we in januari 2017 ook gestart met een damesteam in Tilburg.

Dat is toch geen vrouwenwerk?!

Eerlijk is eerlijk.. traditioneel is dit werk dat vooral door mannen wordt gedaan. Er waren echter al jaren een aantal vrouwenteams in Nederland. In 2016 werd het hoog tijd dat ook Ferentes haar eigen damesteam op ging zetten! Hiervoor zetten wij, net als bij de heren, studenten in. Om te zorgen dat het werk goed te doen is, dragen we altijd met 6 dames. 

Is het niet heel erg deprimerend?

Als drager ben je vooral druk met je werkzaamheden op het moment dat je in de buurt van de familie en hun emoties bent. Tijdens die plechtigheid wachten jullie in een aparte ruimte tot jullie werkzaamheden na afloop weer nodig zijn. De zichtbare dankbaarheid van een familie achteraf is uiteindelijk het voornaamste gevoel dat blijft hangen.

Wat moet je precies doen?

Jullie team van 6 dames is verantwoordelijk voor alle draagwerkzaamheden tijdens de uitvaartplechtigheid. Jullie dragen de overledene vanuit de rouwauto de kerk of aula in. Helpen tijdens de dienst eventueel met het verplaatsen of uitdelen van bloemen, kaarsen en andere dingen. Ook kan het voorkomen dat jullie meehelpen met het sluiten van de kist. Het komt af en toe voor dat je een overledene ziet. Daar ligt echter wel de grens. De dragers helpen nooit met de verzorging van de overledene. Op de begraafplaats begeleiden jullie de overledene naar de laatste rustplaats waarna jullie over het algemeen de uitvaart verlaten. Je vertrekt ’s ochtends vanaf de locatie van Ferentes en komt daar, na een of meerdere uitvaarten gedaan te hebben, aan het einde van de dag weer terug. 

Krijg je ook een training?

Voordat we gaan starten in de praktijk krijg je eerst een aantal (betaalde) trainingen. We gaan met de dames een nieuwe, wat informelere draagstijl opzetten. Omdat er meerdere nieuwe dames tegelijk beginnen geven we hiervoor een aantal trainingen. Uiteindelijk gaat het nieuwe team onder begeleiding  van een aantal ervaren dames naar uitvaarten toe. We zorgen ervoor dat jullie goed voorbereid en met een zeker gevoel aan het werk kunnen.

Is er regelmatig werk?

Onze damesteams hebben dagelijks werk. Als je je opgeeft word je vrijwel altijd ingedeeld.

Solliciteer nu!

Naar het sollicitatieformulier