DIRECT CONTACT 030 - 6977237

Volg ons op:

Actueel

Hoeveel dragers heb ik nodig?

In dit artikel leggen we u uit waar u op moet letten bij de keuze voor het aantal dragers. De basisrichtlijnen vindt u in deze tabel. Daaronder geven we nog wat extra toelichting

Samenwerking met de dragers

Tijdens de uitvaart hebben we samen maar één keer de kans om het goed te doen. In dit artikel vertellen we hoe u het prettigst samenwerkt met onze dragers.

Bijzondere verzoeken

De uitvaartbranche kent veel protocollen en etiquette. Ze zijn deels historisch bepaald, maar kunnen ook houvast geven tijdens een emotioneel afscheid. Lees hier meer informatie over wat er allemaal mogelijk is.

De familie draagt zelf

De medewerkers van Ferentes kennen veel uitvaartlocaties, zijn op de hoogte van de (kerkelijke) rituelen en zijn fysiek in staat de kist eervol naar de laatste rustplaats te dragen. Als de familie toch besluit zelf te dragen, hierbij ons advies om het zo ontspannen en rustig mogelijk te laten verlopen.

´Tillen alstublieft´van Maud Sintenie

Onze medewerkerster Maud schreef een boek over haar ervaringen als draagster. Het boek komt uit in november. In dit artikel een link naar de reserveringspagina.

Opleiding Ferentes

Een kist dragen op een uitvaart lijkt simpel. Daar heb je toch alleen een aantal sterke heren of dames voor nodig? Een kijkje achter de schermen bij Ferentes laat zien dat er iets meer bij komt kijken dan alleen spierkracht.

Start van het damesteam

Sinds mei 2016 is ons damesteam operationeel. In dit artikel lees je wat daaraan voorafging.

Ferentes: goed op je CV!

Kisten dragen is een bijzondere bijbaan voor op je CV. Het valt niet alleen op tussen de vakkenvullers en serveersters, maar getuigt ook van bepaalde vaardigheden.

Gastvrouw bij Ferentes

Lees hier een interview met een van onze gastvrouwen. Zij verteld hoe het is om bij Ferentes te werken. 

Een geschiedenis van kraaien

Een van onze draagsters heeft voor haar scriptie onderzoek gedaan naar de geschiedenis van verschillende uitvaart aspecten. Waaronder ook de geschiedenis van dragers in Nederland. Speciaal voor ons heeft zij een artikel gemaakt met daarin wat interessante weetjes over hoe het er in de afgelopen eeuwen aan toe ging.

Een uitvaart in Coronatijd

Omdat alles in deze tijd anders is dan normaal, vroegen wij een aantal van onze medewerkers om hun ervaringen op te schrijven. Op deze pagina leest u hun verhalen.