DIRECT CONTACT 030 - 6977237

Actueel

Hoeveel dragers heb ik nodig?

In dit artikel leggen we u uit waar u op moet letten bij de keuze voor het aantal dragers. De basisrichtlijnen vindt u in deze tabel. Daaronder geven we nog wat extra toelichting

Meer lezen

Samenwerking met de dragers

Tijdens de uitvaart hebben we samen maar één keer de kans om het goed te doen. In dit artikel vertellen we hoe u het prettigst samenwerkt met onze dragers.

Meer lezen

Bijzondere verzoeken

De uitvaartbranche kent veel protocollen en etiquette. Ze zijn deels historisch bepaald, maar kunnen ook houvast geven tijdens een emotioneel afscheid. Lees hier meer informatie over wat er allemaal mogelijk is.

Meer lezen

De familie draagt zelf

De medewerkers van Ferentes kennen veel uitvaartlocaties, zijn op de hoogte van de (kerkelijke) rituelen en zijn fysiek in staat de kist eervol naar de laatste rustplaats te dragen. Als de familie toch besluit zelf te dragen, hierbij ons advies om het zo ontspannen en rustig mogelijk te laten verlopen.

Meer lezen

Opleiding Ferentes

Een kist dragen op een uitvaart lijkt simpel. Daar heb je toch alleen een aantal sterke heren of dames voor nodig? Een kijkje achter de schermen bij Ferentes laat zien dat er iets meer bij komt kijken dan alleen spierkracht.

Meer lezen

Start van het damesteam

Sinds mei 2016 is ons damesteam operationeel. In dit artikel lees je wat daaraan voorafging.

Meer lezen

Ferentes: goed op je CV!

Kisten dragen is een bijzondere bijbaan voor op je CV. Het valt niet alleen op tussen de vakkenvullers en serveersters, maar getuigt ook van bepaalde vaardigheden.

Meer lezen

Gastvrouw bij Ferentes

Lees hier een interview met een van onze gastvrouwen. Zij verteld hoe het is om bij Ferentes te werken. 

Meer lezen

Een geschiedenis van kraaien

Een van onze draagsters heeft voor haar scriptie onderzoek gedaan naar de geschiedenis van verschillende uitvaart aspecten. Waaronder ook de geschiedenis van dragers in Nederland. Speciaal voor ons heeft zij een artikel gemaakt met daarin wat interessante weetjes over hoe het er in de afgelopen eeuwen aan toe ging.

Meer lezen