DIRECT CONTACT 030 - 6977237

Volg ons op:

Maaike keert terug

Als kind was de dood al aanwezig: op vakantie bezochten we altijd een buitenlandse begraafplaats, huisdieren werden met de grootste zorg in het weiland begraven en mijn profielwerkstuk op de middelbare school ging over de (schijn)dood in de 18e eeuw.

 

In 2016 startte Ferentes met het eerste damesteam voor studenten. Ik was al bijna afgestudeerd, maar solliciteerde toch voor de bijbaan. Zo begon een periode met een gouden randje. Na een trainingsperiode gingen we bijna elke dag op pad. Soms was het even wennen, maar wat kregen we veel positieve reacties! Inmiddels zijn de dames niet meer weg te denken bij Ferentes en werken ze vanuit Utrecht en Nijmegen in heel Nederland.

 

Uiteindelijk ben ik met frisse tegenzin een baan in mijn studierichting van politieke geschiedenis en internationale betrekkingen gaan zoeken. In het sociaal domein ben ik beleidsadviseur voor de nieuwe inburgeringswet geworden bij de Gemeente Amsterdam. Maar de uitvaartsector bleef lonken. Toen Bram belde met de vraag of ik terug wilde komen om het management te versterken, hoefde ik niet lang na te denken.

 

Met mijn vriend (een oud-drager van Ferentes) en dochtertje woon ik in Amersfoort en werk ik vanuit ons hoofdkantoor in Utrecht. Een goede uitvalsbasis om in alle uithoeken op bezoek te gaan bij uitvaartondernemers en onze acht vestigingen

 

Bij Ferentes is het dragen geen "verstand op nul"-baan. Elke uitvaart is het afscheid van een individu. Daar proberen we zo goed mogelijk op aan te sluiten door verschillende keuzes in kleding, draagstijlen en teams aan te bieden. Onze manier van dragen is gebaseerd op aandacht en respect voor de overledene. Dat zie je terug in de kleine details en daar krijgen alle medewerkers uitgebreide training voor. Het is mijn doel dat ons dragen bijdraagt aan een goed afscheid.