DIRECT CONTACT 030 - 6977237

Coronamaatregelen intern

Alle huidig geldende Corona maatregelen bij Ferentes
[Geüpdatet 16-04-2020]

 1. Medewerkers melden zich bij de minste of geringste gezondheidsklacht ziek. Meld je ook ziek als bijvoorbeeld je huisgenoot of vriend/vriendin ziek is. Omdat de 1,5 meter op sommige momenten niet in acht wordt genomen moeten wij elkaar als collega’s kunnen vertrouwen. Neem altijd het zekere voor het onzekere en meld je telefonisch af.
 2. Op het moment dat er meerdere voertuigen voor 1 uitvaart worden ingezet, is het belangrijk om de medewerkers zo goed als mogelijk te verdelen over de voertuigen. Uitgangspunt is om binnen onze mogelijkheden medewerkers met zo min mogelijk tegelijk in 1 voertuig te vervoeren . Dacia's en Transits zijn zo ruim en goed verbouwd dat 4 medewerkers per voertuig mogelijk is. Voor de overige voertuigen is 2-3 de richtlijn. Waarbij 3 alleen zal voorkomen op de extreem drukke dagen.
 3. Alle medewerkers zijn alert op handhygiëne en hoesten of niezen op de juiste manier. Maak regelmatig gebruik van de beschikbaar gestelde handalcohol gel.
 4. Maak dagelijks vóór en na gebruik de onderstaande zaken schoon:
  1. Het stuur, het radio/navigatiedashboard, handrem en de versnellingspook van de auto. En indien van toepassing het losse navigatiesysteem. Doe dit met de beschikbare Dettol doekjes. Gooi de doekjes direct na gebruik weg in de beschikbare vuilniszakjes.
  2. De schaarwagens en bijbehorende beugels (alle delen die je doorgaans vastpakt tijdens gebruik of vervoer) en de plastic box waarin de rok zit. Doe dit met de beschikbare desinfecterende schoonmaakspray en de rollen schoonmaakpapier.
 5. De dragers houden tijdens hun werkzaamheden 1,5 meter afstand tot de gasten van de uitvaart.
 6. Op de uitvaartlocatie en op de Ferentes locaties nemen de medewerkers zoveel mogelijk 1,5 meter in acht. Dat betekent dat je 1,5 meter afstand houdt:
  1. Bij het pakken van de kleding en klaarleggen van spullen.
  2. Bij het uitstappen van de auto op de uitvaartlocatie.
  3. Bij het lopen naar het hek van de begraafplaats of naar de kerk.
  4. In de haag bij het opwachten van de stoet.
  5. Bij het wachten tijdens de plechtigheid. Laat zien dat je je beste beentje op dit vlak voor zet. Geef daarnaast ook het goede voorbeeld aan de gasten van een uitvaart.
 7. Houd tijdens je werk altijd je handschoenen aan. Ook tijdens bijvoorbeeld het verplaatsen van bloemstukken of het uitdelen/neerleggen van bidprentjes.
 8. Neem een bloemstuk niet aan van mensen maar laat ze neerleggen en pak ze vervolgens weer op. Stel voor aan de uvl om de bloemen na afloop van de dienst niet uit te delen aan mensen maar zelf naar de rouwauto te brengen. De mensen kunnen de bloemen ook zelf uit de auto pakken terwijl de dragers even wat afstand van de auto nemen.
 9. Geef duidelijke instructies aan de gasten van de uitvaart over hoe zij moeten handelen. Benoem ook bij de uvl dat jullie hierin kunnen assisteren. Probeer de mensen ondanks alle praktische ongemakken toch gastvrij te ontvangen.
 10. Draag/rijd de baar niet samen met familie. Overnemen van de baar van de familie is geen probleem, zolang de 1.5 meter afstand maar gewaarborgd kan worden.
 11. Doe geen uitgeleide. Na een aantal praktijkgevallen waarbij gasten van de uitvaart ondanks voldoende ruimte toch te dichtbij kwamen, hebben wij besloten om hiermee te stoppen.

Meer algemene informatie is op de website van de BGNU te vinden.

De volgende maatregelen communiceren wij via onze website aan de opdrachtgevers:

Hieronder een korte samenvatting van wat Ferentes doet om zo veilig mogelijk te werken.

 1. Medewerkers melden zich bij de minste of geringste gezondheidsklacht ziek.
 2. Alle medewerkers zijn alert op handhygiëne en hoesten of niezen op de juiste manier.
 3. Wij leveren geen cateringmedewerkers en gastvrouwen meer tot de maatregelen worden versoepeld.
 4. Het is helaas niet mogelijk om onze dragers in combinatie met familie te laten dragen. Wij leveren dus alleen een volledig team van 4 of 6 dragers.
 5. De dragers houden tijdens hun werkzaamheden 1,5 meter afstand tot de gasten van de uitvaart.
 6. Het is helaas niet mogelijk voor onze dragers om uitgeleide te doen. Na een aantal praktijkgevallen waarbij gasten van de uitvaart ondanks voldoende ruimte toch te dichtbij kwamen, hebben wij besloten om hiermee te stoppen.
 7. De kantoormedewerkers van Ferentes werken thuis.
 8. De medewerkers van de grotere vestigingen zijn opgedeeld in vaste groepen zodat het effect van eventuele besmetting minimaal is.
 9. We communiceren dagelijks met alle medewerkers om ze geïnformeerd en scherp te houden in deze bijzondere situatie.