DIRECT CONTACT 030 - 6977237

Volg ons op:

Coronamaatregelen intern

Alle huidig geldende Corona maatregelen bij Ferentes
[Geüpdatet 02-07-2020]

Wat doen we weer wel?

 • Indien gewenst nemen we de bloemen weer aan van familie. Dat houdt in dat jullie kunnen assisteren bij het uitdelen en aannemen van de bloemen.
 • Als het als een sterke wens van familie is, kunnen jullie weer assisteren bij het uitdelen van bidprentjes. Wij hebben de uitvaartondernemers gewezen op de uitstekende oplossingen die er momenteel zijn voor de bidprentjes en op het feit dat sommige oudere gasten van de uitvaart het misschien onprettig vinden als deze worden aangegeven. Maar wij zijn hiervoor weer beschikbaar als de wens er is.
 • Cateringmedewerkers en gastvrouwen gaan/zijn weer aan de slag binnen de door de locaties gestelde protocollen. We nemen ook weer condoleanceregisters mee.

De huidige maatregelen:

 1. Medewerkers melden zich bij de minste of geringste gezondheidsklacht ziek. Meld je ook ziek als bijvoorbeeld je huisgenoot of vriend/vriendin ziek is. Omdat de 1,5 meter op sommige momenten niet in acht wordt genomen moeten wij elkaar als collega’s kunnen vertrouwen. Neem altijd het zekere voor het onzekere en meld je telefonisch af.
 2. Alle voertuigen worden volledig bezet naar behoefte. Er zijn geen maximums meer voor het aantal inzittenden. Alle inzittenden dragen verplicht een mondkapje.
 3. Alle medewerkers zijn alert op handhygiëne en hoesten of niezen op de juiste manier. Maak regelmatig gebruik van de beschikbaar gestelde handalcohol gel.
 4. Maak dagelijks vóór en na gebruik de onderstaande zaken schoon:
  1. Het stuur, het radio/navigatiedashboard, handrem en de versnellingspook van de auto. En indien van toepassing het losse navigatiesysteem. Doe dit met de beschikbare Dettol doekjes. Gooi de doekjes direct na gebruik weg in de beschikbare vuilniszakjes.
  2. De schaarwagens en bijbehorende beugels (alle delen die je doorgaans vastpakt tijdens gebruik of vervoer) en de plastic box waarin de rok zit. Doe dit met de beschikbare desinfecterende schoonmaakspray en de rollen schoonmaakpapier.
 5. De dragers houden tijdens hun werkzaamheden 1,5 meter afstand tot de gasten van de uitvaart.
 6. Op de uitvaartlocatie en op de Ferentes locaties nemen de medewerkers zoveel mogelijk 1,5 meter in acht. Dat betekent dat je 1,5 meter afstand houdt:
  1. Bij het pakken van de kleding en klaarleggen van spullen.
  2. Bij het uitstappen van de auto op de uitvaartlocatie.
  3. Bij het lopen naar het hek van de begraafplaats of naar de kerk.
  4. In de haag bij het opwachten van de stoet.
  5. Bij het wachten tijdens de plechtigheid. Laat zien dat je je beste beentje op dit vlak voor zet. Geef daarnaast ook het goede voorbeeld aan de gasten van een uitvaart.
 7. Houd tijdens je werk altijd je handschoenen aan. Ook tijdens bijvoorbeeld het verplaatsen van bloemstukken of het uitdelen/neerleggen van bidprentjes.
 8. Geef duidelijke instructies aan de gasten van de uitvaart over hoe zij moeten handelen. Benoem ook bij de uvl dat jullie hierin kunnen assisteren. Probeer de mensen ondanks alle praktische ongemakken toch gastvrij te ontvangen.
 9. Draag/rijd de baar niet samen met familie. Overnemen van de baar van de familie is geen probleem, zolang de 1.5 meter afstand maar gewaarborgd kan worden.

Meer algemene informatie is op de website van de BGNU te vinden.

De volgende maatregelen communiceren wij via onze website aan de opdrachtgevers:

Vanaf 1 juli zijn er maatregelen versoepeld. Wat doet onze dragers weer wel:

 • Wij schouderen met 6 dragers. Alle draagvormen zijn mogelijk. Onze dragers hebben dit gedurdende de crisis altijd gedaan. Maar vanwege de vele telefonische vragen noemen we het graag.
 • Indien gewenst nemen onze dragers de bloemen weer aan van familie. Dat houdt in dat zij kunnen assisteren bij het uitdelen en aannemen van de bloemen.
 • Als het als een sterke wens van familie is, kunnen de dragers weer assisteren bij het uitdelen van bidprentjes. Wij wijzen op de uitstekende oplossingen die er momenteel zijn voor de bidprentjes en op het feit dat sommige oudere gasten van de uitvaart het misschien onprettig vinden als deze worden aangegeven. Maar wij zijn hiervoor weer beschikbaar als de wens er is.
 • Cateringmedewerkers en gastvrouwen zijn weer aan de slag binnen de door de locaties gestelde protocollen.

Hieronder een korte samenvatting van wat Ferentes verder doet om zo veilig mogelijk te werken:

 1. Medewerkers melden zich bij de minste of geringste gezondheidsklacht ziek.
  Alle medewerkers zijn alert op handhygiëne en hoesten of niezen op de juiste manier.
 2. Vanwege de noodverordening die van toepassing is, organiseren wij het vervoer van onze medewerkers anders. Dat doen we door tijdelijk extra voertuigen te huren, te kopen en door aanpassingen te doen in onze huidige voertuigen.
 3. Het is helaas niet mogelijk om onze dragers in combinatie met familie te laten dragen. Wij leveren dus alleen een volledig team van 4 of 6 dragers. Wij vragen u rekening te houden met het gewicht van de overledene + kist omdat er geen andere mensen kunnen bijspringen. Boven de 100 kilogram totaal gewicht zijn 6 dragers gewenst.
 4. De dragers houden tijdens hun werkzaamheden 1,5 meter afstand tot de gasten van de uitvaart.
 5. De medewerkers van de grotere vestigingen zijn opgedeeld in vaste groepen zodat het effect van eventuele besmetting minimaal is.
 6. We communiceren regelmatig met alle medewerkers om ze geïnformeerd en scherp te houden in deze bijzondere situatie.