DIRECT CONTACT 030 - 6977237

Volg ons op:

Dragers Vrouwen

In 2016 was Ferentes het eerste bedrijf in Nederland dat een team met jonge vrouwelijke dragers startte. Onze damesteams zijn vanuit Utrecht en Nijmegen beschikbaar in heel Nederland. Onze draagsters zijn representatief en intensief intern opgeleid. Zij doen het werk als bijbaan naast hun studie. De dames staan onder leiding van een ervaren hoofddraagster. Zij zoekt op de uitvaartlocatie direct contact met de uitvaartleider om de belangrijke zaken door te spreken. Na een korte briefing werken de draagsters zelfstandig en voeren zij de wensen op eventueel aangeven van de uitvaartleider samen uit.

Werkwijze en werkzaamheden

De draagstijl van de heren is vrij strak en klassiek. Bij de dames is er gekozen voor een wat informelere kleding- en draagstijl. Het vrouwelijk oog voor detail voegt daarnaast veel toe aan de totale dienstverlening. De vrouwelijke dragers zijn niet alleen inzetbaar voor het rijden van de baar, maar kunnen ook schouder-dragen. In het artikel ‘hoeveel dragers heb ik nodig’ vertellen we u meer over de mogelijkheden en maximale gewichten.

 Dragers Vrouwen
.

Waarom kiezen voor Ferentes

  • Stijlvolle kleding

  • Duidelijk aanspreekpunt tijdens de uitvaart

  • Inzetbaar in heel Nederland

  • Rijdende baar & Schouderdragen

  • Naast het draagwerk ook inzetbaar voor het ontvangst van mensen

Tarieven ontvangen?

"Onze dames begeleiden de overledene op liefdevolle wijze naar de laatste rustplaats"

Werkzaamheden
Tijdens uitvaart zijn de vrouwelijke dragers naast de draagwerkzaamheden ook gespecialiseerd in gastvrijheid. Wanneer dat gewenst is, ontvangen zij de gasten van de uitvaart met gepaste zorg en laten alles in aanloop naar de plechtigheid soepel verlopen. Verder zijn zij tijdens hun aanwezigheid beschikbaar voor onder andere:

  • Het reserveren van parkeerplaatsen en zitplaatsen.
  • Het uitdelen van bidprentjes en laten rondgaan van de collecte.
  • Het bedienen van de geluidsinstallatie of foto-presentatie.
  • Spullen klaarzetten in de kerk of bij de laatste rustplaats.
  • Kaarten en linten netjes retourneren

Ook wanneer de familieleden (gedeeltelijk) zelf willen dragen, zijn onze dames van toegevoegde waarde. De dames denken graag met u mee over wat zij tijdens de uitvaart verder voor u kunnen betekenen.

Stijlvolle kleding
De foto’s onderaan deze pagina spreken voor zich, maar voor de kleding van de dames geldt hetzelfde als de heren. Onze vrouwelijke dragers zijn gekleed in tweedelig zwart kostuum met wit overhemd. Daarbij is er keuze uit een zwarte jas met schuine knopenlijn of een wat modernere grijze jas in trenchcoat stijl. Voor bij de jassen is er keuze uit een blauwe of rode shawl.

Gerelateerde artikelen:

Hoeveel dragers heb ik nodig?

Samenwerking met de dragers

Opstart van het damesteam

Opleiding Ferentes