Ferentes in de media

Algemene houding en gedrag

In de functie van drager is het belangrijk om te weten dat je werkzaam bent op uitvaartlocaties. Ook wanneer je niet aan het dragen bent stel je je daarom discreet en zo onopvallend mogelijk op.

Verder moet je de volgende zaken weten:

  • Medewerkers van Ferentes dienen zich tijdens kerkelijke diensten neutraal op te stellen. Het uitvoeren van gebeden of het slaan van kruisjes is niet toegestaan.
  • Tijdens een uitvaart laat je nooit de overledene alleen. Dit geldt buiten bij de rouwauto, nadat je de overledene uit de auto hebt gehaald en bijvoorbeeld bloemen de kerk inbrengt, maar ook in de aula of kerk wanneer bijvoorbeeld mensen naar de garderobe zijn om hun jassen te halen.
  • Een uitvaart moet volgens de geplande tijd verlopen. Neem echter bij uitloop toch altijd rustig de tijd. Haastig te werk gaan leidt tot slordigheid en is niet gewenst.
  • Medewerkers van Ferentes hoeven nooit een overledene aan te raken, dit is een taak van de chauffeur of uitvaartleider. Assisteren bij het afsluiten van de deksel is het uiterste wat wij doen. Indien een UVL assistentie vraagt bij bijvoorbeeld het afnemen van sieraden, mag dit worden geweigerd.
  • Op een uitvaartlocatie worden regelmatig foto’s en filmopnames gemaakt. Wanneer dit gebeurt dien je je extra scherp op te stellen en niet in de camera te kijken.

Op de uitvaartlocatie dient je telefoon uitgeschakeld te zijn of op stil te staan.
Roken is niet toegestaan op de uitvaartlocatie.

Klik op start om te beginnen met de training.