Situatie rond Covid-19 virus

[Geüpdatet 15-12-2020]

Op deze pagina vind u informatie over de werkzaamheden van Ferentes tijdens de situatie rond het Coronavirus. Ook in de huidige lockdown staan we voor u klaar.

 • Wij schouderen met 6 dragers. Alle draagvormen zijn mogelijk. Onze dragers hebben dit gedurende de crisis altijd gedaan. Maar vanwege de vele telefonische vragen noemen we het graag.
 • Cateringmedewerkers en gastvrouwen zijn weer aan de slag binnen de door de locaties gestelde protocollen.

Hieronder een korte samenvatting van wat Ferentes verder doet om zo veilig mogelijk te werken:

 1. Medewerkers melden zich bij de minste of geringste gezondheidsklacht ziek,  laten zich testen en blijven waar nodig in quarantaine.
 2. Alle medewerkers zijn alert op handhygiëne en hoesten of niezen op de juiste manier.
 3. De dragers houden tijdens hun werkzaamheden 1,5 meter afstand tot de gasten van de uitvaart.
 4. De dragers dragen tijdens het vervoer naar de uitvaart een mondkapje. 
 5. De dragers zijn in het bezit van een zwart mondkapje om te dragen tijdens de uitvaart. Zij doen dit overal waar dit verplicht of gewenst is.
 6. Het is helaas niet mogelijk om onze dragers in combinatie met familie te laten dragen. Wij leveren dus alleen een volledig team van 4 of 6 dragers. Wij vragen u rekening te houden met het gewicht van de overledene + kist omdat er geen andere mensen kunnen bijspringen. Boven de 100 kilogram totaal gewicht zijn 6 dragers gewenst.
 7. Bij het aannemen en uitreiken van bloemstukken dragen de medewerkers een mondkapje en houden zoveel afstand als mogelijk.
 8. De medewerkers van de grotere vestigingen zijn opgedeeld in vaste groepen zodat het effect van eventuele besmetting minimaal is.
 9. We communiceren regelmatig met alle medewerkers om ze geïnformeerd en scherp te houden in deze bijzondere situatie.

Laat het ons weten als wij iets voor u kunnen betekenen. In geval van nood hebben wij de middelen en mankracht om u van dienst te zijn. Voor vragen zijn wij 24-7 te bereiken op 030-6977237.

Doet u de bespreking van een uitvaart op afstand (videoconversatie) en zoekt u een gelegenheid om aan de familie een beeld te schetsen van onze werkzaamheden en uitstraling? Op onze website is veelvuldig beeldmateriaal te vinden via deze link: www.ferentes.info/impressie

Wij wensen u veel sterkte met alle werkzaamheden en bovenal gezondheid voor u en uw dierbaren. We maken er de komende tijd samen het beste van en hopen dat deze crisis spoedig voorbij zal zijn.

Namens alle medewerkers van Ferentes en met een warme groet,

Bram van der Laan
Directeur Ferentes