Situatie rond Covid-19 virus

[Geüpdatet 02-07-2020]

Op deze pagina vind u informatie over de werkzaamheden van Ferentes tijdens de situatie rond het Coronavirus.

Vanaf 1 juli zijn er maatregelen versoepeld. Wat doet onze dragers weer wel:

 • Wij schouderen met 6 dragers. Alle draagvormen zijn mogelijk. Onze dragers hebben dit gedurdende de crisis altijd gedaan. Maar vanwege de vele telefonische vragen noemen we het graag.
 • Indien gewenst nemen onze dragers de bloemen weer aan van familie. Dat houdt in dat zij kunnen assisteren bij het uitdelen en aannemen van de bloemen.
 • Als het als een sterke wens van familie is, kunnen de dragers weer assisteren bij het uitdelen van bidprentjes. Wij wijzen op de uitstekende oplossingen die er momenteel zijn voor de bidprentjes en op het feit dat sommige oudere gasten van de uitvaart het misschien onprettig vinden als deze worden aangegeven. Maar wij zijn hiervoor weer beschikbaar als de wens er is.
 • Cateringmedewerkers en gastvrouwen zijn weer aan de slag binnen de door de locaties gestelde protocollen.

Hieronder een korte samenvatting van wat Ferentes verder doet om zo veilig mogelijk te werken:

 1. Medewerkers melden zich bij de minste of geringste gezondheidsklacht ziek.
 2. Alle medewerkers zijn alert op handhygiëne en hoesten of niezen op de juiste manier.
 3. Vanwege de noodverordening die van toepassing is, organiseren wij het vervoer van onze medewerkers anders. Dat doen we door tijdelijk extra voertuigen te huren, te kopen en door aanpassingen te doen in onze huidige voertuigen.
 4. Het is helaas niet mogelijk om onze dragers in combinatie met familie te laten dragen. Wij leveren dus alleen een volledig team van 4 of 6 dragers. Wij vragen u rekening te houden met het gewicht van de overledene + kist omdat er geen andere mensen kunnen bijspringen. Boven de 100 kilogram totaal gewicht zijn 6 dragers gewenst.
 5. De dragers houden tijdens hun werkzaamheden 1,5 meter afstand tot de gasten van de uitvaart.
 6. De medewerkers van de grotere vestigingen zijn opgedeeld in vaste groepen zodat het effect van eventuele besmetting minimaal is.
 7. We communiceren regelmatig met alle medewerkers om ze geïnformeerd en scherp te houden in deze bijzondere situatie.

Laat het ons weten als wij iets voor u kunnen betekenen. In geval van nood hebben wij de middelen en mankracht om u van dienst te zijn. Voor vragen zijn wij 24-7 te bereiken op 030-6977237.

Doet u de bespreking van een uitvaart op afstand (videoconversatie) en zoekt u een gelegenheid om aan de familie een beeld te schetsen van onze werkzaamheden en uitstraling? Op onze website is veelvuldig beeldmateriaal te vinden via deze link: www.ferentes.info/impressie

Wij wensen u veel sterkte met alle werkzaamheden en bovenal gezondheid voor u en uw dierbaren. We maken er de komende tijd samen het beste van en hopen dat deze crisis spoedig voorbij zal zijn.

Namens alle medewerkers van Ferentes en met een warme groet,

Bram van der Laan
Directeur Ferentes