Situatie rond Covid-19 virus

[Geüpdatet 02-04-2020]

Op deze pagina vind u informatie over de werkzaamheden van Ferentes tijdens de situatie rond het Coronavirus.

Ferentes gaat onder de huidige maatregelen gewoon door met de draagwerkzaamheden. Ondanks de drukte zitten we zeer ruim in onze mensen. Maakt u zich dus geen zorgen; wij staan voor u klaar. We zien het als onze verantwoordelijkheid om te zorgen dat er, ondanks alles, mensen beschikbaar blijven voor deze werkzaamheden. We blijven dat doen totdat toekomstige maatregelen dit voor ons onmogelijk maken.

Bij de plechtigheid mogen 30 personen aanwezig zijn. Hierbij is het benodigde personeel (waaronder dragers) niet inbegrepen. De inzet van dragers vormt dus geen belemmering in de hoeveelheid gasten van de uitvaart.

Hieronder een korte samenvatting van wat Ferentes doet om zo veilig mogelijk te werken:

  1. Medewerkers melden zich bij de minste of geringste gezondheidsklacht ziek.
  2. Alle medewerkers zijn alert op handhygiëne en hoesten of niezen op de juiste manier.
  3. Wij leveren geen cateringmedewerkers en gastvrouwen meer tot de maatregelen worden versoepeld.
  4. Het is helaas niet mogelijk om onze dragers in combinatie met familie te laten dragen. Wij leveren dus alleen een volledig team van 4 of 6 dragers.
  5. De dragers houden tijdens hun werkzaamheden 1,5 meter afstand tot de gasten van de uitvaart.
  6. Het is helaas niet mogelijk voor onze dragers om uitgeleide te doen. Na een aantal praktijkgevallen waarbij gasten van de uitvaart ondanks voldoende ruimte toch te dichtbij kwamen, hebben wij besloten om hiermee te stoppen.
  7. De kantoormedewerkers van Ferentes werken thuis.
  8. De medewerkers van de grotere vestigingen zijn opgedeeld in vaste groepen zodat het effect van eventuele besmetting minimaal is.
  9. We communiceren dagelijks met alle medewerkers om ze geïnformeerd en scherp te houden in deze bijzondere situatie.

Laat het ons weten als wij iets voor u kunnen betekenen. In geval van nood hebben wij de middelen en mankracht om u van dienst te zijn. Voor vragen zijn wij 24-7 te bereiken op 030-6977237.

Doet u de bespreking van een uitvaart op afstand (videoconversatie) en zoekt u een gelegenheid om aan de familie een beeld te schetsen van onze werkzaamheden en uitstraling? Op onze website is veelvuldig beeldmateriaal te vinden via deze link: www.ferentes.info/impressie

Wij wensen u veel sterkte met alle werkzaamheden en bovenal gezondheid voor u en uw dierbaren. We maken er de komende tijd samen het beste van en hopen dat deze crisis spoedig voorbij zal zijn.

Namens alle medewerkers van Ferentes en met een warme groet,

Bram van der Laan
Directeur Ferentes