DIRECT CONTACT 030 - 6977237

Volg ons op:

Grensoverschrijdend gedrag

Ook al hopen we dat er bij Ferentes alleen maar mooie dingen gebeuren; het is naïef om te denken dat het alleen maar rozengeur en maneschijn is.

Net zo naïef is om te denken dat collega's in alle gevallen wel gewoon even contact opnemen met kantoor als er iets speelt.

Daarom vind je op deze pagina informatie over hoe je onprettige situaties kunt melden. 

Zit jou iets niet lekker? Iets wat je hebt meegemaakt in de context van Ferentes? Weet dan dat alleen jij bepaalt of dit grensoverschrijdend was.

Niemand schrijft daar regels of richtlijnen in voor. Het kan plaatsvinden op de werkvloer, door mensen van binnen of buiten Ferentes, op een borrel of buiten werktijd.

Als het voor jou niet ok was, voel je dan veilig om het ter sprake te brengen. Dat kan altijd via kantoor; maar we hebben daarvoor ook twee speciaal daarvoor aangewezen vertrouwenspersonen via Ferentes.

Zij zijn voor iedereen beschikbaar. Het maakt niet uit van welke vestiging je bent, of je man of vrouw bent of om wat voor situatie het gaat. Neem contact op met degene waarbij je prettig voelt. Dat kan iemand zijn die toevallig op dezelfde vestiging als jij werkt. Of juist niet als je dat prettiger vindt. 

Vertrouwenspersonen Ferentes:

Ieke van Dam

Ieke

Utrecht
06-11330817

Sanae

Sanae

Utrecht
06-11425344


Je kunt hen in eerste instantie benaderen via Whatsapp. In onderling overleg kunnen jullie vervolgens telefonisch contact hebben als dat wenselijk is. Dan kun je in eerste instatie je verhaal kwijt. Jolijn en Annick oordelen niet. Zij denken met je mee over hoe jij je weer veilig kunt voelen bij Ferentes. Waar nodig zullen zij, al dan niet anoniem, de directie van Ferentes inschakelen om actie te ondernemen.

Als het iets kleins is, dan kan de maatregel soms ook klein zijn. Gewoon een waarschuwing aan iemand die even wakker geschud moet worden omdat wat hij/zij doet niet ok is.

We doen alles in overleg met jou en naar gelang de betreffende situatie.

Laat een issue niet voortduren. Maak een melding zodat wij je kunnen helpen.

Aan iedereen: 
Laten we samen zorgen dat Ferentes een gezellige en veilige plek is voor iedereen! Let een beetje op elkaar en zorg dat alles altijd bespreekbaar blijft!!