DIRECT CONTACT 030 - 6977237

Volg ons op:

€13,-
per uur

Reistijd betaald

De mooiste bijbaan van Amsterdam!
Flexibel, en dankbaar werk in de mooiste stad van het land!

Ferentes is het leukste bedrijf in de uitvaartbranche. Samen met ons fantastische team collega’s geven wij het stoffige imago van de uitvaart een nieuw fris gezicht.

Wij dragen overledenen naar hun laatste rustplaats. Strak in pak en op de schouders. Dat is een beeld dat mensen keer op keer blijft verrassen en achterlaat met een mooie herinnering aan het afscheid van hun dierbare.

Vervoer vanuit je eigen stadsie

Je werktijden zelf flexibel indelen

Jullie wachten buiten de dienst

Tijd voor je studie en hobbies

Strak in pak werken

Gezellige vrijdagmiddag borrel

Elke overledene heeft een eigen verhaal en elke uitvaart is dus weer anders. Als drager maak je dagelijks kennis met verschillende omgevingen, culturen en soorten mensen. Dat maakt je werk afwisselend en uitdagend.

Waar bij bedrijven in andere branches de focus vooral ligt op snel en efficiënt werken, ligt bij Ferentes de nadruk enkel en alleen op kwaliteit. Niemand heeft haast tijdens een uitvaart en je krijgt maar één keer de kans om het goed te doen.

Het vergt teamwork, improvisatie en een assertieve houding. Dat is nogal een verantwoordelijkheid, maar voor jou is dat geen probleem, jij zet je schouders er namelijk graag onder ;)

Vestiging Amsterdam

Dragen in de hoofdstad

Aan de Aletta Jacobslaan vind je het Amsterdamse hoofdkwartier van Ferentes. Doordat we pal naast metrostation Henk Sneevlietweg zitten, zijn we goed bereikbaar vanuit vrijwel alle studentenwijken van de stad. Ook vanaf Uilenstede is het slechts 15 minuutjes fietsen. Daar verzamel je met collega's, pak je de juiste kleding mee en vertrek je met vervoer van Ferentes naar uitvaarten in voornamelijk Amsterdam en het gebied erboven (bijv. Purmerend en Alkmaar).

De training en het inwerken vindt in Amsterdam plaats. Eerst op onze locatie en daarna direct ook in de praktijk op de Amsterdamse begraafplaatsen. Prachtige plekken als Zorgvlied, De Nieuwe Ooster, De nieuwe Noorder en Vredehof. 

‘Elke dag veel diensten!’

Berry

‘Ik kon binnen een week aan de slag!’

Maaike

‘Gemakkelijk opgeven via de app’

Ruben

‘Mooi werk met leuke collega's!’

Thomas

‘Supergoed te combineren met je studie!’

Rien

‘Je komt op de gekste plekken’

Casper

Check hier hoe dat is!

Bekijk de video!

Wat kun je verwachten:

 • Training en goede begeleiding.
 • Je krijgt je werkkleding.
 • Je rijdt in onze auto, reistijd betaald.
 • Een oproepovereenkomst. Jij bepaalt of en wanneer je werkt.
 • Een aantrekkelijk uurloon.
 • Enthousiaste collega’s.
 • Gezellige (vrijdagmiddag)borrels.

Wij zoeken mensen die:

 • Een lengte hebben van tussen de 1.80m en 1.95m (M) of tussen de 1.60m en 1.90m (V). Belangrijk vanwege het dragen op de schouder.
 • Assertief, flexibel en communicatief vaardig zijn.
 • Gevoel hebben voor etiquette.
 • Goed kunnen samenwerken.
 • Geen zichtbare tattoos of piercings hebben en heren die geen gezichtbeharing hebben.
 • In een van onze vestigingssteden wonen.
 • Meerdere dagen / dagdelen per week beschikbaar zijn of (alleen) elke zaterdag willen werken.

Zullen we
kennismaken?

Hoe ziet je werkdag eruit?

Dit is een voorbeeld van een dienst met 1 uitvaart op 1 dag. In de praktijk werk je vaak bij meerdere uitvaarten. Je kunt zelf aangeven of je een hele dag of een dagdeel wil werken. Alle soorten shifts zijn dagelijks in veelvoud beschikbaar. Een werkdag kan dan variëren van 2 tot 10 uur.

8.00

Je slaapt lekker uit, neemt wat laatste studiedingen door of gaat nog even sporten.

9.50

10 minuten voor vertrek meld je je op de Ferentes locatie. Je pakt de juiste kleding mee en drinkt nog snel een kop koffie met je collega’s.

10.00

In een auto van Ferentes vertrekken jullie richting de uitvaartlocatie.

10.30

Een half uur voor aanvang van de plechtigheid staan jullie klaar om de stoet te ontvangen, gasten welkom te heten en eventueel wat spullen klaar te zetten.

11.00

De dienst begint. Jullie dragen de overledene op de schouder naar binnen.

11.01

Bij de dienst zijn jullie niet aanwezig. Jullie nemen plaats in de wachtruimte en drinken rustig een kop koffie.

12.00

De dienst is afgelopen. Jullie dragen de overledene uit de zaal en plaatsen deze in de rouwauto. Aansluitend rijden jullie alvast vooruit naar de begraafplaats.

12.30

Op de begraafplaats wachten jullie de stoet op en dragen de overledene naar de laatste rustplaats.

13.00

De werkzaamheden zijn klaar, jullie rijden weg naar een volgende uitvaart of terug naar de Ferentes locatie.

13.30

Als dit jullie laatste uitvaart was zijn jullie weer terug bij Ferentes. Je hebt de rest van de middag nog voor college, studie, sporten of andere leuke dingen met vrienden of collega’s.

In dit voorbeeld krijg je betaald van 10.00 uur tot 13.30 uur. We registreren alles per minuut.

FAQ

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?

Jullie team van 6 dames/heren is verantwoordelijk voor alle draagwerkzaamheden tijdens de uitvaartplechtigheid. Jullie dragen de overledene vanuit de rouwauto de kerk of aula in. Tijdens de dienst helpen jullie eventueel met het verplaatsen of uitdelen van bloemen, kaarsen en andere dingen. Ook kan het voorkomen dat jullie meehelpen met het sluiten van de kist. Het komt af en toe voor dat je een overledene ziet. Daar ligt echter wel de grens. De dragers helpen nooit met de verzorging van de overledene. Op de begraafplaats begeleiden jullie de overledene naar de laatste rustplaats waarna jullie over het algemeen de uitvaart verlaten. Je vertrekt ’s ochtends vanaf de locatie van Ferentes en komt daar, na een of meerdere uitvaarten gedaan te hebben, aan het einde van de dag weer terug.

Krijg je ook een training?

Voordat je aan het werk gaat wordt je uitgebreid getraind. Je oefent samen met ervaren collega’s alle werkzaamheden en wordt daarna ook tijdens de eerste werkdagen door hen begeleid. De training is betaald.

Is het werk fysiek zwaar?

Het valt in de praktijk erg mee. Doordat je met een team werkt en alles tegelijk doet volgens goed afgesproken protocollen is het werk fysiek goed te doen.

Hoe zijn de werktijden?

De uitvaarten zijn van maandag tot en met zaterdag en vinden over het algemeen tijdens kantooruren plaats. De duur van een uitvaart kan flink verschillen omdat de dragers soms maar bij een deel van de uitvaart aanwezig hoeven te zijn. In de regel ben je als je 1 uitvaart hebt ongeveer tussen de 2 en 4 uur onderweg. Als je team meerdere uitvaarten op een dag heeft, ben je ongeveer tussen de 4 en 9 uur onderweg.

Hoe geef je je op voor het werk?

Bij Ferentes werken we met een app. In de app geven wij de beschikbare shifts en kun je gemakkelijk aan ons laten weten wanneer je beschikbaar bent. Via de app krijg je vervolgens ook je werkopdracht binnen.

Is er regelmatig werk?

Zowel de heren als damesteams hebben dagelijks enorm veel werk. Als je je opgeeft word je vrijwel altijd ingedeeld!

Welke tijd krijg je betaald?

Vanaf het moment dat je vanaf onze vestiging vertrekt tot het moment dat je daar weer terug komt krijg je een uurloon betaald. Eventuele tijd tussen meerdere uitvaarten wordt gewoon doorbetaald. Als de shift kort duurt krijg je wel altijd minimaal 3 uur betaald. Dat is dus de zekerheid die je altijd hebt als je komt werken.

Dit is toch geen vrouwenwerk?!

Eerlijk is eerlijk... traditioneel doen mannen dit werk. Er waren echter al jaren een aantal vrouwenteams in Nederland. In 2016 werd het hoog tijd dat ook Ferentes haar eigen damesteam op ging zetten! Hiervoor zetten wij, net als bij de heren, studenten in. We houden rekening met het gewicht zodat het werk netjes is uit te voeren. Vanaf het begin zijn de reacties heel erg positief.

Is het werk niet heel erg deprimerend?

Als drager ben je vooral druk met je werkzaamheden op het moment dat je in de buurt van de familie en hun emoties bent. Tijdens de plechtigheid wachten jullie in een aparte ruimte tot jullie werkzaamheden na afloop weer verder gaan. De zichtbare dankbaarheid van een familie achteraf is uiteindelijk het voornaamste gevoel dat blijft hangen.

Hoeveel mensen werken er bij Ferentes?

Op kantoor werken Bram, Maaike, Tim, Jits, Tijn en Pelle. Verder heeft Ferentes ongeveer 350 studenten in dienst die de werkzaamheden bij uitvaarten uitvoeren.

Hoe werkt het met de kleding?

Nette zwarte schoenen zijn het enige waar je zelf voor hoeft te zorgen. De rest van de kleding regelt Ferentes. Je krijgt een broek, een overhemd en lange zwarte sokken mee naar huis. Die trek je thuis aan voordat je naar je werk komt. Op de verzamellocatie van Ferentes pak je een colbert, overjas, hoed, handschoenen en stropdas van de juiste kleuren mee. Na afloop van de dag blijven die kledingstukken weer op de vestiging.

Waarom werken bij Ferentes?

'Is het werk niet heel heftig?'

Onze medewerkers horen deze vraag vaak als ze op een borrel vertellen over hun bijbaan. De meeste mensen kunnen zich geen goede voorstelling maken bij hoe het in de praktijk gaat. Het thema 'dood' schrikt mensen in eerste instantie even af. Dat is normaal, maar niet nodig. Alle medewerkers van Ferentes kunnen bevestigen dat het tijdens je werk erg meevalt. Het is juist iets heel moois om te doen.

Samen met je collega's ga je naar allemaal locaties waar je nog nooit bent geweest. Je komt in kerken, woonhuizen, mooie begraafplaatsen in het bos en komt in aanraking met mensen uit alle lagen van de bevolking. Er is gedurende de dag veel tijd voor gezelligheid onderling. Je bespreekt vooraf samen goed door wat je gaat doen en doet er samen alles aan om een mooie herinnering voor de familie en nabestaanden neer te zetten.

Op de momenten dat je aan het werk bent, ben je geconcentreerd op je eigen taken en krijg je eigenlijk niet veel mee van het verdriet om je heen. In veel gevallen is overigens ten tijde van de uitvaartplechtigheid het grootste verdriet al achter de rug. Alles wat ons te doen staat is de overledene op een gedenkwaardige manier naar de laatste rustplaats te dragen. 

Maakt het werk een enkele keer toch wel veel indruk? Dan ben je er samen als groep en bespreken jullie de ervaringen achteraf in een ontspannen en open setting na.