DIRECT CONTACT 030 - 6977237

Volg ons op:

 
Amsterdam, Delft, Enschede, Leiden, Nijmegen, Utrecht, Wageningen, Zwolle

Ben jij student en zoek je een bijbaan? Dan hebben we een match. Fer, of ook wel Ferentes is namelijk op zoek naar jou!

Voor een bijzondere bijbaan waar je graag je bed voor uit komt.
Het is tijd voor jou om eens iets nieuws te proberen! Om écht iets te betekenen voor mensen.

Samen met leuke collega’s werk je bij uitvaarten. Jullie dragen de overledene naar de laatste rustplaats. Het grote eer, want dit is letterlijk het laatste dat je voor iemand kunt doen. Een mooie herinnering voor de mensen die afscheid moeten nemen.

Deprimerend? Totaal niet! Ondanks de serieuze taak zijn de collega’s bij Fer gewoon mensen.

In deze video vertellen zij je meer over dit prachtige werk!

Collega's van Ferentes aan het woord:

Bekijk de video!

Wat ga je doen?

On the road
30%
van je dag

In een auto van Ferentes met 4 of 6 collega’s onderweg naar de uitvaart. Ondanks het serieuze werk is dat erg gezellig.  Een tussenstop op het tankstation voor lunch of even langs de Mac als er genoeg tijd tussendoor is!

Kopje koffie tijdens de dienst
30%
van je dag

Als dragers zijn jullie niet bij de afscheidsdienst aanwezig. Jullie wachten in een aparte ruimte met een kopje koffie. Even rustig kletsen of een kaartje leggen hoort daar gewoon bij!

Stoet opwachten Dienst voorbereiden Gasten ontvangen
20%
van je dag

Aangekomen op de uitvaart sta je als team op scherp om alles strak te laten verlopen. Afhankelijk van de wensen helpen jullie bij de voorbereiding van de dienst of wachten jullie de stoet netjes op.

Dragen
10%
van je dag

De draagmomenten zijn vaak maar kort. Jullie dragen de overledene de zaal in en uit. Aansluitend dragen jullie naar de laatste rustplaats. Korte momenten waarop je met teamwork zorgt voor een herinnering die mensen voor altijd bijblijft.

Check hier hoe dat is!

Bekijk de video!

Wat kun je verwachten:

 • Training en goede begeleiding.
 • Je krijgt je werkkleding.
 • Je rijdt in onze auto, reistijd betaald.
 • Een oproepovereenkomst. Jij bepaalt tot twee dagen van te voren of en wanneer je werkt.
 • Een uurloon tussen de 14 en 15,5 euro per uur. Al vanaf 18 jaar oud!
 • Interessante doorgroeimogelijkheden en trainingen in leiding geven.
 • Enthousiaste collega’s.
 • Gezellige (vrijdagmiddag)borrels.

Wij zoeken mensen die:

 • Een lengte hebben van tussen de 1.80m en 1.95m (M) of tussen de 1.60m en 1.90m (V). Belangrijk vanwege het dragen op de schouder.
 • Assertief, flexibel en communicatief vaardig zijn.
 • Gevoel hebben voor etiquette.
 • Goed kunnen samenwerken.
 • Geen zichtbare tattoos of piercings hebben en heren die geen gezichtbeharing hebben.
 • In een van onze vestigingssteden wonen.
 • Meerdere dagen / dagdelen per week beschikbaar zijn of (alleen) elke zaterdag willen werken.

Zullen we
kennismaken?

Onze vestiging in jouw stad!

Utrecht

Het bruisende hoofdkwartier

Aan de Kaap Hoorndreef (naast winkelcentrum Overvecht) vind je ons hoofdkantoor op 10 minuutjes fietsen van het centrum. Samen met ongeveer 40 andere bedrijven werken we in de Stadstuin. Een mooie locatie waar we naast onze serieuze business ook perfecte gelegenheid hebben voor gezellige borrels op het grote dakterras!

Vanuit hier organiseren we alle planning en administratie voor het hele land. Voor jou als Utrechter erg handig, want je loopt makkelijk even binnen als je vragen hebt. Als je in Utrecht woont, krijg je hier je training en elke werkdag start vanaf deze locatie. Je komt met je team bij elkaar, pakt hier de benodigde kleding en vertrekt in een auto van Ferentes naar de uitvaartlocatie toe.

Na afloop van de dag kom je er ook weer terug en zijn er op vrijdagen altijd gezellige borrels. Vestiging Utrecht heeft zowel een dames als herenteam. 

Amsterdam

Uitvaarten in de hoofdstad

Aan de Aletta Jacobslaan vind je het Amsterdamse hoofdkwartier van Ferentes. Doordat we pal naast metrostation Henk Sneevlietweg zitten, zijn we goed bereikbaar vanuit vrijwel alle studentenwijken van de stad. Ook vanaf Uilenstede is het slechts 15 minuutjes fietsen. Daar verzamel je met collega's, pak je de juiste kleding mee en vertrek je met vervoer van Ferentes naar uitvaarten in voornamelijk Amsterdam en het gebied erboven (bijv. Purmerend en Alkmaar).

De training en het inwerken vindt in Amsterdam plaats. Eerst op onze locatie en daarna direct ook in de praktijk op de Amsterdamse begraafplaatsen. Prachtige plekken als Zorgvlied, De Nieuwe Ooster, De nieuwe Noorder en Vredehof. 

Rasechte Amsterdamse uitvaarten die je nergens anders in het land vindt. Dat is wat je dagelijks meemaakt en wat altijd voor goede verhalen zorgt.

Leiden

De nieuwste vestiging van Ferentes!

Geopend omdat we ontzettend veel werk hebben in Zuid-Holland. Sinds de zomer van 2022 hebben we een mooie groep mensen actief. Samen onderdeel van iets nieuws!

Onze locatie is op de Rietschans (randje Leiden-Leiderdorp). Op 5 minuutjes fietsen vanaf het centrum van Leiden en dichtbij vrijwel alle studentenwoningen. Daar vinden ook de trainingen van nieuwe collega’s plaats. Je komt daar elke werkdag met je team bij elkaar, pakt de benodigde kleding en vertrekt in een auto van Ferentes naar de uitvaartlocatie toe.

Help jij ons de markt in Zuid-Holland verder veroveren?!

Wageningen

Protocol & kampioen

In 2007 opende we hier de tweede vestiging van Ferentes. Inmiddels zijn we al meer dan 15 jaar diep geworteld in het studentenleven van deze kleine maar mooie stad. We zijn gevestigd op de Buissteeg, aan de rand van de stad. Zoals zo’n beetje elke plek binnen Wageningen is het binnen 5 minuutjes afstand van elke studentenwoning in de stad.

Voor trainingen van nieuwe Wageningse collega’s kunnen we gebruik maken van de naastgelegen begraafplaats aula. Dat geeft tijdens de training al een realistisch beeld van hoe het werk er aan toe gaat. Op de Buissteeg kom je bij elkaar en vertrek je met een auto van Ferentes naar uitvaarten in Gelderland, Utrecht of Noord-Brabant.

Binnen Ferentes staan de collega’s uit Wageningen bekend als de protocol experts. Goed getraind en professioneel. Maar ook meermalig landelijk kampioen bij de jaarlijkse Ferentes Bierestafette!

Delft

Delft levert!

Vanaf het Karrepad in Delft werken we bij uitvaarten in de directe omgeving. Vanwege de centrale ligging in Zuid-Holland werken de dragers dagelijks op uitvaartlocatie in en rond Rotterdam en Den-Haag. De groep medewerkers bestaat uit een mix van studenten van verschillende verenigingen, maar ook niet-leden. Een prachtige plek dus om nieuwe mensen te leren kennen tijdens dit mooie werk.

Op onze locatie aan het Karrepad is gelegenheid om de training en het inwerken te doen. Dat doe je altijd samen met 5 ervaren collega’s. Je komt met je team bij elkaar, pakt hier de benodigde kleding en vertrekt in een auto van Ferentes naar de uitvaartlocatie toe.

Onze collega’s in Delft staan binnen Ferentes bekend als ‘mondig en aanwezig’ . Maar ze maken hun woorden wel waar in de praktijk. Als je met Delft werkt, gaat het altijd strak!

Nijmegen

Één grote vriendengroep

Nijmegen is een grote stad waar toch iedereen elkaar lijkt te kennen. Onze groep collega’s in Nijmegen hangt van vriendengroepen aan elkaar. Een warm bad waar je in no-time nieuwe mensen leert kennen.

Onze locatie vind je aan de Industrieweg. Gemakkelijk aan te fietsen vanuit vrijwel alle wijken waar studenten wonen. Op deze locatie vinden de trainingen van nieuwe Nijmeegse collega’s plaats. Je komt daar elke werkdag met je team bij elkaar, pakt de benodigde kleding en vertrekt in een auto van Ferentes naar de uitvaartlocatie toe.

Nijmegen is sinds de coronatijd een beetje uitgegroeid tot de vliegende keep van Ferentes. Je rijdt dus soms het hele land door en komt op plekken waar je nog nooit bent geweest!

Enschede

Ontspannen werk in Twente

De meest oostelijke vestiging van Ferentes die alweer sinds 2010 actief is. Een mooie groep collega’s die hoofdzakelijk actief is bij uitvaarten in Twente. Die zijn gekarakteriseerd door de gemoedelijke stemming en de gastvrij verzorgde catering bij het wachten tijdens de dienst.

Onze locatie is op de Kanaalstraat. In de buurt van de Uni en het Stadion. Daar vinden ook de trainingen van nieuwe collega’s plaats. Je komt daar elke werkdag met je team bij elkaar, pakt de benodigde kleding en vertrekt in een auto van Ferentes naar de uitvaartlocatie toe.

In Twente verloopt alles altijd smooth, want onze nuchtere collega’s in Enschede laten zich niet kisten

Zwolle

De noordelijkste vestiging van Ferentes

Een kleine maar hechte groep collega’s bemand op onze meest noordelijke vestiging. Al sinds 2012 zijn we actief in deze prachtige stad.

Onze locatie vind je aan de Ceintuurbaan. Gemakkelijk aan te fietsen vanuit vrijwel alle wijken waar studenten wonen. Op deze locatie vinden de trainingen van nieuwe Zwolse collega’s plaats. Je komt daar elke werkdag met je team bij elkaar, pakt de benodigde kleding en vertrekt in een auto van Ferentes naar de uitvaartlocatie toe.

Wil jij het mooiste baantje dat in Zwolle is te vinden? Meld je dan aan!

Hoe ziet je werkdag eruit?

Dit is een voorbeeld van een dienst met 1 uitvaart op 1 dag. In de praktijk werk je vaak bij meerdere uitvaarten. Je kunt zelf aangeven of je een hele dag of een dagdeel wil werken. Alle soorten shifts zijn dagelijks in veelvoud beschikbaar. Een werkdag kan dan variëren van 2 tot 10 uur.

8.00

Je slaapt lekker uit, neemt wat laatste studiedingen door of gaat nog even sporten.

9.50

10 minuten voor vertrek meld je je op de Ferentes locatie. Je pakt de juiste kleding mee en drinkt nog snel een kop koffie met je collega’s.

10.00

In een auto van Ferentes vertrekken jullie richting de uitvaartlocatie.

10.30

Een half uur voor aanvang van de plechtigheid staan jullie klaar om de stoet te ontvangen, gasten welkom te heten en eventueel wat spullen klaar te zetten.

11.00

De dienst begint. Jullie dragen de overledene op de schouder naar binnen.

11.01

Bij de dienst zijn jullie niet aanwezig. Jullie nemen plaats in de wachtruimte en drinken rustig een kop koffie.

12.00

De dienst is afgelopen. Jullie dragen de overledene uit de zaal en plaatsen deze in de rouwauto. Aansluitend rijden jullie alvast vooruit naar de begraafplaats.

12.30

Op de begraafplaats wachten jullie de stoet op en dragen de overledene naar de laatste rustplaats.

13.00

De werkzaamheden zijn klaar, jullie rijden weg naar een volgende uitvaart of terug naar de Ferentes locatie.

13.30

Als dit jullie laatste uitvaart was zijn jullie weer terug bij Ferentes. Je hebt de rest van de middag nog voor college, studie, sporten of andere leuke dingen met vrienden of collega’s.

In dit voorbeeld krijg je betaald van 10.00 uur tot 13.30 uur. We registreren alles per minuut.

FAQ

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?

Jullie team van 6 dames/heren is verantwoordelijk voor alle draagwerkzaamheden tijdens de uitvaartplechtigheid. Jullie dragen de overledene vanuit de rouwauto de kerk of aula in. Tijdens de dienst helpen jullie eventueel met het verplaatsen of uitdelen van bloemen, kaarsen en andere dingen. Ook kan het voorkomen dat jullie meehelpen met het sluiten van de kist. Het komt af en toe voor dat je een overledene ziet. Daar ligt echter wel de grens. De dragers helpen nooit met de verzorging van de overledene. Op de begraafplaats begeleiden jullie de overledene naar de laatste rustplaats waarna jullie over het algemeen de uitvaart verlaten. Je vertrekt ’s ochtends vanaf de locatie van Ferentes en komt daar, na een of meerdere uitvaarten gedaan te hebben, aan het einde van de dag weer terug.

Krijg je ook een training?

Voordat je aan het werk gaat wordt je uitgebreid getraind. Je oefent samen met ervaren collega’s alle werkzaamheden en wordt daarna ook tijdens de eerste werkdagen door hen begeleid. De training is betaald.

Is het werk fysiek zwaar?

Het valt in de praktijk erg mee. Doordat je met een team werkt en alles tegelijk doet volgens goed afgesproken protocollen is het werk fysiek goed te doen.

Hoe zijn de werktijden?

De uitvaarten zijn van maandag tot en met zaterdag en vinden over het algemeen tijdens kantooruren plaats. De duur van een uitvaart kan flink verschillen omdat de dragers soms maar bij een deel van de uitvaart aanwezig hoeven te zijn. In de regel ben je als je 1 uitvaart hebt ongeveer tussen de 2 en 4 uur onderweg. Als je team meerdere uitvaarten op een dag heeft, ben je ongeveer tussen de 4 en 9 uur onderweg.

Hoe geef je je op voor het werk?

Bij Ferentes werken we met een app. In de app geven wij de beschikbare shifts en kun je gemakkelijk aan ons laten weten wanneer je beschikbaar bent. Via de app krijg je vervolgens ook je werkopdracht binnen.

Is er regelmatig werk?

Zowel de heren als damesteams hebben dagelijks enorm veel werk. Als je je opgeeft word je vrijwel altijd ingedeeld!

Welke tijd krijg je betaald?

Vanaf het moment dat je vanaf onze vestiging vertrekt tot het moment dat je daar weer terug komt krijg je een uurloon betaald. Eventuele tijd tussen meerdere uitvaarten wordt gewoon doorbetaald. Als de shift kort duurt krijg je wel altijd minimaal 3 uur betaald. Dat is dus de zekerheid die je altijd hebt als je komt werken.

Dit is toch geen vrouwenwerk?!

Eerlijk is eerlijk... traditioneel doen mannen dit werk. Er waren echter al jaren een aantal vrouwenteams in Nederland. In 2016 werd het hoog tijd dat ook Ferentes haar eigen damesteam op ging zetten! Hiervoor zetten wij, net als bij de heren, studenten in. We houden rekening met het gewicht zodat het werk netjes is uit te voeren. Vanaf het begin zijn de reacties heel erg positief.

Is het werk niet heel erg deprimerend?

Als drager ben je vooral druk met je werkzaamheden op het moment dat je in de buurt van de familie en hun emoties bent. Tijdens de plechtigheid wachten jullie in een aparte ruimte tot jullie werkzaamheden na afloop weer verder gaan. De zichtbare dankbaarheid van een familie achteraf is uiteindelijk het voornaamste gevoel dat blijft hangen.

Hoeveel mensen werken er bij Ferentes?

Op kantoor werken Bram, Maaike, Tim, Jits, Tijn en Pelle. Verder heeft Ferentes ongeveer 350 studenten in dienst die de werkzaamheden bij uitvaarten uitvoeren.

Hoe werkt het met de kleding?

Nette zwarte schoenen zijn het enige waar je zelf voor hoeft te zorgen. De rest van de kleding regelt Ferentes. Je krijgt een broek, een overhemd en lange zwarte sokken mee naar huis. Die trek je thuis aan voordat je naar je werk komt. Op de verzamellocatie van Ferentes pak je een colbert, overjas, hoed, handschoenen en stropdas van de juiste kleuren mee. Na afloop van de dag blijven die kledingstukken weer op de vestiging.

Waarom werken bij Ferentes?

'Is het werk niet heel heftig?'

Onze collega's horen deze vraag vaak als ze op een borrel vertellen over hun bijbaan. De meeste mensen kunnen zich geen goede voorstelling maken bij hoe het in de praktijk gaat. Het thema 'dood' schrikt mensen in eerste instantie even af. Dat is normaal, maar niet nodig. Alle collega's van Ferentes kunnen bevestigen dat het tijdens je werk erg meevalt. Het is juist iets heel moois om te doen.

Samen met je collega's ga je naar allemaal locaties waar je nog nooit bent geweest. Je komt in kerken, woonhuizen, mooie begraafplaatsen in het bos en komt in aanraking met mensen uit alle lagen van de bevolking. Er is gedurende de dag veel tijd voor gezelligheid onderling. Je bespreekt vooraf samen goed door wat je gaat doen en doet er samen alles aan om een mooie herinnering voor de familie en nabestaanden neer te zetten.

Op de momenten dat je aan het werk bent, ben je geconcentreerd op je eigen taken en krijg je eigenlijk niet veel mee van het verdriet om je heen. In veel gevallen is overigens ten tijde van de uitvaartplechtigheid het grootste verdriet al achter de rug. Alles wat ons te doen staat is de overledene op een gedenkwaardige manier naar de laatste rustplaats te dragen. 

Maakt het werk een enkele keer toch wel veel indruk? Dan ben je er samen als groep en bespreken jullie de ervaringen achteraf in een ontspannen en open setting na.