DIRECT CONTACT 030 - 6977237

Volg ons op:

 
Vacature voor omgeving Utrecht

Ferentes is pionier in de uitvaartbranche. Samen met ons fantastische team collega’s brengen wij overledenen stijlvol naar de laatste rustplaats

Strak in pak en op de schouders. Dat is een beeld dat mensen keer op keer blijft verrassen en achterlaat met een mooie herinnering aan het afscheid van hun dierbare.

Elke overledene heeft een eigen verhaal en elke uitvaart is dus weer anders. Als drager maak je dagelijks kennis met verschillende omgevingen, culturen en soorten mensen. Dat maakt je werk afwisselend en uitdagend.

Waar bij bedrijven in andere branches de focus vooral ligt op snel en efficiënt werken, ligt bij Ferentes de nadruk enkel en alleen op kwaliteit. Niemand heeft haast tijdens een uitvaart en je krijgt maar één keer de kans om het goed te doen.

Dat vergt teamwork, improvisatie en een assertieve houding. Dat is nogal een verantwoordelijkheid, maar voor jou is dat geen probleem, jij zet je schouders er namelijk graag onder ;)

Wat kun je verwachten:

 • Training en goede begeleiding.
 • Je krijgt je werkkleding.
 • Je rijdt met eigen vervoer, reiskosten betaald.
 • Een oproepovereenkomst. Jij bepaalt of en wanneer je werkt.
 • Een aantrekkelijk uurloon.
 • Enthousiaste collega’s.

Wij zoeken mensen die:

 • Een lengte hebben van tussen de 1.80m en 1.95m (M) of tussen de 1.65m en 1.90m (V). Belangrijk vanwege het dragen op de schouder.
 • Assertief, flexibel en communicatief vaardig zijn.
 • Gevoel hebben voor etiquette.
 • Goed kunnen samenwerken.
 • Meerdere dagen / dagdelen per week beschikbaar zijn of (alleen) elke zaterdag willen werken.

Zullen we
kennismaken?

Hoe ziet een werkdag eruit?

Dit is een voorbeeld van een dienst met 1 uitvaart op 1 dag. In de praktijk werk je vaak bij meerdere uitvaarten. Je kunt zelf aangeven of je een hele dag of een dagdeel wil werken. Alle soorten shifts zijn dagelijks in veelvoud beschikbaar. Een werkdag kan dan variëren van 2 tot 10 uur.

8.00

Lekker onbijten, even de krant lezen of een rondje wandelen. Een rustige start van de dag.

9.50

Je trekt je dragerkleding aan. Schoenen gepoetst, das recht. Klaar om te gaan.

10.00

Je vertrekt met eigen vervoer richting de uitvaartlocatie. Voor de gezelligheid pik je soms een collega op om samen te rijden.

10.30

Een half uur voor aanvang van de plechtigheid staan jullie klaar om de stoet te ontvangen, gasten welkom te heten en eventueel wat spullen klaar te zetten.

11.00

De dienst begint. Jullie dragen de overledene op de schouder naar binnen.

11.01

Bij de dienst zijn jullie niet aanwezig. Jullie nemen plaats in de wachtruimte en drinken rustig een kop koffie.

12.00

De dienst is afgelopen. Jullie dragen de overledene uit de zaal en plaatsen deze in de rouwauto. Aansluitend rijden jullie alvast vooruit naar de begraafplaats.

12.30

Op de begraafplaats wachten jullie de stoet op en dragen de overledene naar de laatste rustplaats.

13.00

De werkzaamheden zijn klaar, jullie rijden weg naar een volgende uitvaart of terug naar de Ferentes locatie.

13.30

Als dit jullie laatste uitvaart was zijn jullie weer thuis. Je hebt de rest van de middag nog voor hobbies en andere verplichtingen.

In dit voorbeeld krijg je betaald van 10.00 uur tot 13.30 uur. We registreren alles per minuut.

FAQ

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?

Jullie team van 6 dames/heren is verantwoordelijk voor alle draagwerkzaamheden tijdens de uitvaartplechtigheid. Jullie dragen de overledene vanuit de rouwauto de kerk of aula in. Tijdens de dienst helpen jullie eventueel met het verplaatsen of uitdelen van bloemen, kaarsen en andere dingen. Ook kan het voorkomen dat jullie meehelpen met het sluiten van de kist. Het komt af en toe voor dat je een overledene ziet. Daar ligt echter wel de grens. De dragers helpen nooit met de verzorging van de overledene. Op de begraafplaats begeleiden jullie de overledene naar de laatste rustplaats waarna jullie over het algemeen de uitvaart verlaten. Je vertrekt ’s ochtends vanaf de locatie van Ferentes en komt daar, na een of meerdere uitvaarten gedaan te hebben, aan het einde van de dag weer terug.

Krijg je ook een training?

Voordat je aan het werk gaat wordt je uitgebreid getraind. Je oefent samen met ervaren collega’s alle werkzaamheden en wordt daarna ook tijdens de eerste werkdagen door hen begeleid. De training is betaald.

Is het werk fysiek zwaar?

Het valt in de praktijk erg mee. Doordat je met een team werkt en alles tegelijk doet volgens goed afgesproken protocollen is het werk fysiek goed te doen.

Hoe zijn de werktijden?

De uitvaarten zijn van maandag tot en met zaterdag en vinden over het algemeen tijdens kantooruren plaats. De duur van een uitvaart kan flink verschillen omdat de dragers soms maar bij een deel van de uitvaart aanwezig hoeven te zijn. In de regel ben je als je 1 uitvaart hebt ongeveer tussen de 2 en 4 uur onderweg. Als je team meerdere uitvaarten op een dag heeft, ben je ongeveer tussen de 4 en 9 uur onderweg.

Hoe geef je je op voor het werk?

Bij Ferentes werken we met een app. In de app geven wij de beschikbare shifts en kun je gemakkelijk aan ons laten weten wanneer je beschikbaar bent. Via de app krijg je vervolgens ook je werkopdracht binnen.

Is er regelmatig werk?

Zowel de heren als damesteams hebben dagelijks enorm veel werk. Als je je opgeeft word je vrijwel altijd ingedeeld!

Welke tijd krijg je betaald?

Vanaf het moment dat je vanaf onze vestiging vertrekt tot het moment dat je daar weer terug komt krijg je een uurloon betaald. Eventuele tijd tussen meerdere uitvaarten wordt gewoon doorbetaald. Als de shift kort duurt krijg je wel altijd minimaal 3 uur betaald. Dat is dus de zekerheid die je altijd hebt als je komt werken.

Dit is toch geen vrouwenwerk?!

Eerlijk is eerlijk.. traditioneel is dit werk dat vooral door mannen wordt gedaan. Er waren echter al jaren een aantal vrouwenteams in Nederland. In 2016 werd het hoog tijd dat ook Ferentes haar eigen damesteam op ging zetten! Hiervoor zetten wij, net als bij de heren, studenten in. Er wordt altijd rekening gehouden met het gewicht zodat het werk netjes is uit te voeren. Vanaf het begin zijn de reacties heel erg positief.

Is het werk niet heel erg deprimerend?

Als drager ben je vooral druk met je werkzaamheden op het moment dat je in de buurt van de familie en hun emoties bent. Tijdens de plechtigheid wachten jullie in een aparte ruimte tot jullie werkzaamheden na afloop weer verder gaan. De zichtbare dankbaarheid van een familie achteraf is uiteindelijk het voornaamste gevoel dat blijft hangen.

Hoeveel mensen werken er bij Ferentes?

Op kantoor werken Bram, Tim, Pelle en Arnoud met zijn vieren. Verder heeft Ferentes tussen de 320 en 350 studenten in dienst die de werkzaamheden bij uitvaarten uitvoeren.

Hoe werkt het met de kleding

Het enige waar je zelf voor hoeft te zorgen zijn nette zwarte schoenen. De rest van de kleding wordt geregeld door Ferentes.
Je krijgt een broek en een overhemd mee naar huis als eigen kleding. Die trek je thuis aan voordat je naar je werk komt. Op de verzamellocatie van Ferentes pak je Colbert, Overjas, Hoed, Handschoenen en Stropdas van de juiste kleuren mee. Na afloop van de dag blijven die kledingstukken weer op ze zaak.