DIRECT CONTACT 030 - 6977237

Volg ons op:

Join ons team!
Amsterdam, Delft, Enschede, NijmegenRotterdam, Utrecht, Wageningen, Zwolle

Ferentes levert medewerkers bij uitvaarten. Samen met je collega’s draag jij de kist tijdens de plechtigheid. 
In dit werk is er een hele mooie afwisseling tussen gezelligheid met je collega's en een topprestatie leveren met je team. 

Op een uitvaart krijg je voor alles maar 1 keer de kans om het goed te doen. Kun jij de knop omzetten?

Bijbaan

Flexibel naast je college of het schrijven van je scriptie. Naast de langere diensten kun je ook vaak halve dagen werken waardoor je tijd overhoudt voor het halen van studiepunten!

Tussenjaar

Wacht je op een stage of vakken die je nog moet halen? Of gewoon even een jaartje klaar met studeren? Bij ons heb je elke dag werk zonder 9-17 verplichting. Kortom: relaxt geld verdienen!

Twijfelaar

Klaar met studeren, maar weet je nog niet helemaal wat je wil? Bij ons verdien je je huur en biertjes bij elkaar terwijl je rustig solliciteert voor je toekomstige grote mensen baan!

Onze missie

Afscheid met een lach

Als dragers hebben we een beeldbepalende rol binnen een uitvaart. Mensen verwachten een bedroefd kijkende oude man in een zwart pak en hoge hoed. Maar dan komen er 6 vriendelijk ogende heren of dames binnenlopen die de overledene op de schouder dragen. Het is een herinnering die mensen bijblijft. Dat is wat wij teweeg willen brengen.

Doordat je veel tijd samen doorbrengt ontstaan er veel vriendschappen tijdens het werk. Ferentes is een bedrijf zijn waar je niet voor werkt, maar bij hoort. 1 team, 1 missie!

Check hier hoe dat is!

Bekijk de video!

Wat kun je verwachten:

 • Training en goede begeleiding.
 • Je krijgt je werkkleding.
 • Je rijdt in onze auto, reistijd betaald.
 • Een oproepovereenkomst. Jij bepaalt of en wanneer je werkt.
 • Een aantrekkelijk uurloon.
 • Enthousiaste collega’s.
 • Gezellige (vrijdagmiddag)borrels.

Wij zoeken mensen die:

 • Representatief zijn en zich samen met een team willen inzetten voor topkwaliteit!
 • Een lengte hebben van tussen de 1.80m en 1.95m (M) of tussen de 1.60m en 1.90m (V)
 • In een van onze vestigingssteden wonen.
 • Meerdere dagen / dagdelen per week beschikbaar zijn of bijv. elke zaterdag willen werken.

Zullen we
kennismaken?

Je zit nergens aan vast. Zodra wij je gegevens hebben ontvangen, plannen we een afspraak in om kennis te maken via een videocall. We vertellen je alles wat je wil weten over werken bij Ferentes en we kijken samen naar wat voor jou werkt.

‘Elke dag veel diensten!’

Berry

‘Ik kon binnen een week aan de slag!’

Maaike

‘Gemakkelijk opgeven via de app’

Ruben

‘Mooi werk met leuke collega's!’

Thomas

‘Supergoed te combineren met je studie!’

Rien

‘Je komt op de gekste plekken’

Casper

FAQ

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?

Jullie team van 6 dames/heren is verantwoordelijk voor alle draagwerkzaamheden tijdens de uitvaartplechtigheid. Jullie dragen de overledene vanuit de rouwauto de kerk of aula in. Tijdens de dienst helpen jullie eventueel met het verplaatsen of uitdelen van bloemen, kaarsen en andere dingen. Ook kan het voorkomen dat jullie meehelpen met het sluiten van de kist. Het komt af en toe voor dat je een overledene ziet. Daar ligt echter wel de grens. De dragers helpen nooit met de verzorging van de overledene. Op de begraafplaats begeleiden jullie de overledene naar de laatste rustplaats waarna jullie over het algemeen de uitvaart verlaten. Je vertrekt ’s ochtends vanaf de locatie van Ferentes en komt daar, na een of meerdere uitvaarten gedaan te hebben, aan het einde van de dag weer terug.

Krijg je ook een training?

Voordat je aan het werk gaat wordt je uitgebreid getraind. Je oefent samen met ervaren collega’s alle werkzaamheden en wordt daarna ook tijdens de eerste werkdagen door hen begeleid. De training is betaald.

Is het werk fysiek zwaar?

Het valt in de praktijk erg mee. Doordat je met een team werkt en alles tegelijk doet volgens goed afgesproken protocollen is het werk fysiek goed te doen.

Hoe zijn de werktijden?

De uitvaarten zijn van maandag tot en met zaterdag en vinden over het algemeen tijdens kantooruren plaats. De duur van een uitvaart kan flink verschillen omdat de dragers soms maar bij een deel van de uitvaart aanwezig hoeven te zijn. In de regel ben je als je 1 uitvaart hebt ongeveer tussen de 2 en 4 uur onderweg. Als je team meerdere uitvaarten op een dag heeft, ben je ongeveer tussen de 4 en 9 uur onderweg.

Hoe geef je je op voor het werk?

Bij Ferentes werken we met een app. In de app geven wij de beschikbare shifts en kun je gemakkelijk aan ons laten weten wanneer je beschikbaar bent. Via de app krijg je vervolgens ook je werkopdracht binnen.

Is er regelmatig werk?

Zowel de heren als damesteams hebben dagelijks enorm veel werk. Als je je opgeeft word je vrijwel altijd ingedeeld!

Welke tijd krijg je betaald?

Vanaf het moment dat je vanaf onze vestiging vertrekt tot het moment dat je daar weer terug komt krijg je een uurloon betaald. Eventuele tijd tussen meerdere uitvaarten wordt gewoon doorbetaald. Als de shift kort duurt krijg je wel altijd minimaal 3 uur betaald. Dat is dus de zekerheid die je altijd hebt als je komt werken.

Dit is toch geen vrouwenwerk?!

Eerlijk is eerlijk... traditioneel doen mannen dit werk. Er waren echter al jaren een aantal vrouwenteams in Nederland. In 2016 werd het hoog tijd dat ook Ferentes haar eigen damesteam op ging zetten! Hiervoor zetten wij, net als bij de heren, studenten in. We houden rekening met het gewicht zodat het werk netjes is uit te voeren. Vanaf het begin zijn de reacties heel erg positief.

Is het werk niet heel erg deprimerend?

Als drager ben je vooral druk met je werkzaamheden op het moment dat je in de buurt van de familie en hun emoties bent. Tijdens de plechtigheid wachten jullie in een aparte ruimte tot jullie werkzaamheden na afloop weer verder gaan. De zichtbare dankbaarheid van een familie achteraf is uiteindelijk het voornaamste gevoel dat blijft hangen.

Hoeveel mensen werken er bij Ferentes?

Op kantoor werken Bram, Maaike, Tim, Jits, Tijn en Pelle. Verder heeft Ferentes ongeveer 350 studenten in dienst die de werkzaamheden bij uitvaarten uitvoeren.

Hoe werkt het met de kleding?

Nette zwarte schoenen zijn het enige waar je zelf voor hoeft te zorgen. De rest van de kleding regelt Ferentes. Je krijgt een broek, een overhemd en lange zwarte sokken mee naar huis. Die trek je thuis aan voordat je naar je werk komt. Op de verzamellocatie van Ferentes pak je een colbert, overjas, hoed, handschoenen en stropdas van de juiste kleuren mee. Na afloop van de dag blijven die kledingstukken weer op de vestiging.