DIRECT CONTACT 030 - 6977237

Volg ons op:

IMG 1227
 
Amsterdam, Delft, Enschede, Leiden, Nijmegen, Utrecht, Wageningen, Zwolle

Ferentes levert medewerkers bij uitvaarten. Samen met je collega’s draag jij de kist tijdens de plechtigheid. Dat klinkt misschien heftig, maar in de praktijk valt dat erg mee. Er zijn maar een paar korte momenten waarop je heel serieus aan het werk bent. Dat is uitdagend, want het moet in 1 keer goed. Verder ben je het grootste gedeelte van de dag onderweg met je collega’s of wacht je bijvoorbeeld tijdens de afscheidsdienst in een aparte ruimte. Het is dankbaar werk waarbij je samen met je team bijdraagt aan een mooi afscheid van een dierbare voor de familie.

Werken wanneer jij wil
Hele of halve dagen werken
Serious work, serious fun!
Collega’s worden vrienden!
Zullen we
kennismaken?
‘Elke dag veel diensten!’

Berry

‘Ik kon binnen een week aan de slag!’

Maaike

‘Gemakkelijk opgeven via de app’

Ruben

‘Mooi werk met leuke collega's!’

Thomas

‘Supergoed te combineren met je studie!’

Rien

‘Je komt op de gekste plekken’

Casper

Check hier hoe dat is!

Bekijk de video!

Wat kun je verwachten:

 • Training en goede begeleiding.
 • Je krijgt je werkkleding.
 • Je rijdt in onze auto, reistijd betaald.
 • Een oproepovereenkomst. Jij bepaalt of en wanneer je werkt.
 • Een aantrekkelijk uurloon.
 • Enthousiaste collega’s.
 • Gezellige (vrijdagmiddag)borrels.

Wij zoeken mensen die:

 • Representatief zijn en zich samen met een team willen inzetten voor topkwaliteit!
 • Een lengte hebben van tussen de 1.80m en 1.95m (M) of tussen de 1.60m en 1.90m (V)
 • In een van onze vestigingssteden wonen.
 • Meerdere dagen / dagdelen per week beschikbaar zijn of bijv. elke zaterdag willen werken.

FAQ

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?

Jullie team van 6 dames/heren is verantwoordelijk voor alle draagwerkzaamheden tijdens de uitvaartplechtigheid. Jullie dragen de overledene vanuit de rouwauto de kerk of aula in. Tijdens de dienst helpen jullie eventueel met het verplaatsen of uitdelen van bloemen, kaarsen en andere dingen. Ook kan het voorkomen dat jullie meehelpen met het sluiten van de kist. Het komt af en toe voor dat je een overledene ziet. Daar ligt echter wel de grens. De dragers helpen nooit met de verzorging van de overledene. Op de begraafplaats begeleiden jullie de overledene naar de laatste rustplaats waarna jullie over het algemeen de uitvaart verlaten. Je vertrekt ’s ochtends vanaf de locatie van Ferentes en komt daar, na een of meerdere uitvaarten gedaan te hebben, aan het einde van de dag weer terug.

Krijg je ook een training?

Voordat je aan het werk gaat wordt je uitgebreid getraind. Je oefent samen met ervaren collega’s alle werkzaamheden en wordt daarna ook tijdens de eerste werkdagen door hen begeleid. De training is betaald.

Is het werk fysiek zwaar?

Het valt in de praktijk erg mee. Doordat je met een team werkt en alles tegelijk doet volgens goed afgesproken protocollen is het werk fysiek goed te doen.

Hoe zijn de werktijden?

De uitvaarten zijn van maandag tot en met zaterdag en vinden over het algemeen tijdens kantooruren plaats. De duur van een uitvaart kan flink verschillen omdat de dragers soms maar bij een deel van de uitvaart aanwezig hoeven te zijn. In de regel ben je als je 1 uitvaart hebt ongeveer tussen de 2 en 4 uur onderweg. Als je team meerdere uitvaarten op een dag heeft, ben je ongeveer tussen de 4 en 9 uur onderweg.

Hoe geef je je op voor het werk?

Bij Ferentes werken we met een app. In de app geven wij de beschikbare shifts en kun je gemakkelijk aan ons laten weten wanneer je beschikbaar bent. Via de app krijg je vervolgens ook je werkopdracht binnen.

Is er regelmatig werk?

Zowel de heren als damesteams hebben dagelijks enorm veel werk. Als je je opgeeft word je vrijwel altijd ingedeeld!

Welke tijd krijg je betaald?

Vanaf het moment dat je vanaf onze vestiging vertrekt tot het moment dat je daar weer terug komt krijg je een uurloon betaald. Eventuele tijd tussen meerdere uitvaarten wordt gewoon doorbetaald. Als de shift kort duurt krijg je wel altijd minimaal 3 uur betaald. Dat is dus de zekerheid die je altijd hebt als je komt werken.

Dit is toch geen vrouwenwerk?!

Eerlijk is eerlijk... traditioneel doen mannen dit werk. Er waren echter al jaren een aantal vrouwenteams in Nederland. In 2016 werd het hoog tijd dat ook Ferentes haar eigen damesteam op ging zetten! Hiervoor zetten wij, net als bij de heren, studenten in. We houden rekening met het gewicht zodat het werk netjes is uit te voeren. Vanaf het begin zijn de reacties heel erg positief.

Is het werk niet heel erg deprimerend?

Als drager ben je vooral druk met je werkzaamheden op het moment dat je in de buurt van de familie en hun emoties bent. Tijdens de plechtigheid wachten jullie in een aparte ruimte tot jullie werkzaamheden na afloop weer verder gaan. De zichtbare dankbaarheid van een familie achteraf is uiteindelijk het voornaamste gevoel dat blijft hangen.

Hoeveel mensen werken er bij Ferentes?

Op kantoor werken Bram, Maaike, Tim, Jits, Tijn en Pelle. Verder heeft Ferentes ongeveer 350 studenten in dienst die de werkzaamheden bij uitvaarten uitvoeren.

Hoe werkt het met de kleding?

Nette zwarte schoenen zijn het enige waar je zelf voor hoeft te zorgen. De rest van de kleding regelt Ferentes. Je krijgt een broek, een overhemd en lange zwarte sokken mee naar huis. Die trek je thuis aan voordat je naar je werk komt. Op de verzamellocatie van Ferentes pak je een colbert, overjas, hoed, handschoenen en stropdas van de juiste kleuren mee. Na afloop van de dag blijven die kledingstukken weer op de vestiging.