DIRECT CONTACT 030 - 6977237

Volg ons op:

Een dag uit het leven van... een Ferentes medewerker

In de Flexplanner-app heb je opgegeven welke dagen je deze week wel en niet kan werken. 's Middags heb je een werkopdracht voor morgen ontvangen. Je weet naar welke locatie je gaat, hoe laat je moet vertrekken en wie je collega's zijn. Even op 'bevestigen' klikken en je bent klaar om te werken! Maar hoe ziet zo'n werkdag bij Ferentes er eigenlijk uit?

Een goede voorbereiding begint al thuis. De mannen scheren 's ochtends hun baard en de vrouwen zorgen dat hun haar vast zit. Je verzamelt ruim voor je vertrektijd op de vestiging van Ferentes. In werkkleding natuurlijk, want je maatpak en schoenen bewaar je thuis. Samen met je voorman van die dag kies je nog de juiste das, jas en eventueel een hoed. Voor vertrek nog een laatste check: zijn alle spullen mee en de schoenen gepoetst? Dan op naar locatie in een auto van Ferentes.

Onderweg vertelt de voorman nog een keer wat jullie precies gaan doen die dag. Dat kan verschillen van gasten ontvangen, assisteren bij kerkelijke gebruiken, begraven of alleen in- en uitdragen. Soms ga je naar verschillende locaties, als de dienst bijvoorbeeld in een kerk is en de begraafplaats een dorp verderop.

Tijdens de werkzaamheden verdeelt de voorman steeds de taken en geeft commando's. Je weet dus altijd wat je moet doen. Soms is er gelegenheid om een kop koffie te drinken. Voor een lange dag kan je zelf eten meenemen voor in de auto.

Aan het eind van de dag rijden jullie weer richting de Ferentes vestiging. Nog even alle spullen netjes terughangen en de werkdag zit er op. Je krijgt betaald vanaf het moment van vertrek tot terugkomst. Een flexibele bijbaan die dus ook prima verdient!