DIRECT CONTACT 030 - 6977237

Volg ons op:

Eline Pieters, draagster

Eline (22 jaar) werkt sinds februari 2017 als draagster bij Ferentes' vestiging in Utrecht. Kort nadat haar opa overleed, kwam ze de vacature van Ferentes tegen op Social Media. "Ik was in die tijd veel bezig met de dood mijn opa en het leek me mooi om te kunnen bijdragen aan een goed afscheid voor anderen."

Het damesteam draagt zowel schouderend als met de rijdende baar. Ook heeft Eline gewerkt als gastvrouw, uitvaartassistent en cateringmedewerker. "Ik ben sociaal en kan goed omgaan met de emoties van anderen." Dat komt ook van pas in haar studie verpleegkunde. Tijdens haar stages komt ze als verpleegkundige vaak mensen tegen die in de laatste fase van hun leven zijn. "Ik merk hoe belangrijk het is om goede zorg te krijgen tot het einde." Haar werk bij Ferentes ziet ze als verlengde daarvan: "Een uitvaart is het laatste stukje zorg voor de overledene."

Elke dag is anders bij Ferentes en dat vindt Eline het leukste. Verschillende locaties met wisselende collega's van haar eigen leeftijd. "Dit werk is echt teamwork. We zijn goed op elkaar ingespeeld en leren elkaar goed kennen tijdens de vele autoritten." Haar eerste uitvaart vond ze best spannend. "Gelukkig ging ik na een uitgebreide training met een ervaren team op pad en heb ik nooit het idee gehad dat ik even niet wist wat ik moest doen."

 

Regelmatig vragen vriendinnen of deze bijbaan niet te emotioneel is, maar daar heeft ze weinig last van. "Ik laat de emotie van de aanwezigen nooit zo dichtbij komen dat het in de weg komt te staan van onze werkzaamheden. Als ik even na wil praten, kan dat met collega's na afloop in de auto." Als het een bijzondere uitvaart was van bijvoorbeeld een leeftijdsgenoot, probeert ze te denken aan de bijdrage die ze heeft kunnen leveren. "Meestal is de sfeer trouwens rustig en gemoedelijk", voegt ze eraan toe. "Tijdens de dienst wachten we vaak in een aparte ruimte en krijgen daardoor minder het persoonlijke verdriet mee."

Als Eline klaar is met haar studie, wil ze het liefst in een ziekenhuis gaan werken. Het werk in de uitvaartbranche gaat ze wel missen. "Ferentes gaat duidelijk voor kwaliteit en dat merk ik ook in de manier waarop ze werknemers waarderen. Ik heb hier veel vrienden leren kennen en bijzondere momenten meegemaakt." Eline