DIRECT CONTACT 030 - 6977237

Volg ons op:

Ferentes: goed op je CV!

Kisten dragen is een bijzondere bijbaan voor op je CV. Het valt niet alleen op tussen de vakkenvullers en serveersters, maar getuigt ook van bepaalde vaardigheden.

Omgaan met verschillen
Zoveel mensen, zoveel wensen. Elke werkdag bij Ferentes ziet er anders uit. Je werkt niet alleen met verschillende collega's in een team, maar gaat ook elke dag naar een andere plek. Chique kastelen, drijvende pontons of een tent in het bos kunnen allemaal dienen als uitvaartlocatie. Op die plekken kom je verschillende soorten mensen tegen. Door te bijvoorbeeld te werken in een kerk, leer je ook over verschillende religies en hun gebruiken. Flexibel zijn is zeker een vaardigheid die je leert en in kan zetten tijdens dit werk.

Communiceren
Tijdens een uitvaart moet de voorman in korte tijd helder en duidelijk uitleggen worden wat de bedoeling is. Iedereen moet immers weten wat zijn of haar taak is en hoe het afscheid gaat verlopen. Maar ook als een gast een vraag heeft over bijvoorbeeld de bloemstukken of parkeergelegenheid, antwoorden we natuurlijk vriendelijk en representatief.

 

Onverwachte situaties
Veel medewerkers geven aan dat hun improvisatietalent behoorlijk toegenomen is door het werk bij Ferentes. Files, een ziekmelding of last minute verzoek van de uitvaartleider. Er kunnen nu eenmaal dingen gebeuren die je vooraf niet voorziet. De voorman, maar ook de rest van het team, moet dan snel kunnen schakelen en samen met de kantoormedewerkers een oplossing bedenken. Het belangrijkste blijft altijd om op tijd op de locatie te arriveren en de werkzaamheden goed uit te voeren.

Teamwork
Voor een waardig afscheid zorg je samen. Tijdens het dragen kun je niet zonder elkaar. Dat betekent dat je goed op elkaar in moet spelen. Je loopt in de pas, verdeelt het gewicht en helpt elkaar als het nodig is. Omdat je (bijna) altijd in een team van vier of zes dragers werkt, is deze bijbaan perfect om goed te leren samenwerken.