DIRECT CONTACT 030 - 6977237

Volg ons op:

Jerry Hooghiemstra: Van drager tot uitvaartleider

Het is december 2008. Jerry wil docent worden en studeert aan de Pabo. In zijn studentenhuis komt wel eens een vriend over de vloer in pak met hoed, terug van zijn bijbaan als drager. Jerry lacht er om. Maar als zijn studie niet meer zo lekker loopt, overweegt hij het zelf ook. Dat blijkt een goede keuze.

Al snel werkt hij zes dagen in de week bij Ferentes. Met veel plezier, want het is gezellig om met zes jongens op pad te gaan. Binnen een paar maanden wordt hij voorman. "Ik  vind het belangrijk mijzelf te blijven ontwikkelen. Voorman worden was een leuke uitdaging." Maar bijna vijf jaar en tweeduizend uitvaarten later wil hij meer. In de uitvaart, dat wel. 

 

Dagelijks zag hij de werkzaamheden van een uitvaartleider in de praktijk. De combinatie van praktische taken en het kantoorwerk trekt hem aan. Hij besluit te solliciteren. Een aantal keer krijgt hij te horen dat hij te jong is, maar het duurt niet lang voor hij zelf als uitvaartleider aan de slag kan. "Ferentes is een geweldige leerschool geweest. Dit vak leer je niet uit een boek. Wat ik bij Ferentes heb gezien en meegemaakt, is nu de basis van mijn carrière. Daar ben ik erg dankbaar voor." Al die ervaring komt inderdaad goed van pas. Jerry kent veel locaties als zijn broekzak, is gewend een stap vooruit te denken en kan een team aansturen. Inmiddels heeft hij de stap gemaakt van dienstverband naar ZZP in de regio Utrecht.

Gedreven vertelt hij over zijn eigen onderneming: "In dit werk kom je dichtbij mensen, in hun persoonlijke sfeer. Zij laten zich van hun gevoeligste kant zien en geven mij het vertrouwen het afscheid goed te regelen. Dat vind ik heel mooi." Ferentes huurt hij nu regelmatig zelf in. "Het is een toegevoegde waarde voor het afscheid. Als iemand zo waardig binnengedragen wordt, vind ik dat nog steeds prachtig."