Heren, Alstublieft

Begeleiding Pro's

Bij Ferentes werken we met een hoofddrager in elk team. Hij/zij maakt zichzelf altijd even kenbaar en is jouw aanspreekpunt tijdens de uitvaart. De dag vóór de uitvaart ontvang je het telefoonnummer van de hoofddrager. Er is dus vooraf contact mogelijk. 

Ons advies is om het dragen vooral aan de dragers over te laten. Het voordeel van Ferentes inhuren is dat jij je er niet druk om hoeft te maken. Stem kort de wensen af en enjoy the show!

Briefing
Niks is crucialer dan een korte téte a téte met de hoofddrager. Bespreek kort de wensen en het plan. De dragers kunnen met de beste bedoelingen soms andere dingen doen dan jij voor ogen hebt. Stem het samen kort af zodat je hetzelfde van elkaar verwacht!

Oogcontact
Na een goede briefing is oogcontact en een kort wenken voldoende om werkzaamheden in gang te zetten. Zo hoef jij als uitvaartbegeleider alleen maar aan te geven wánneer de dragers de overledene uit de rouwauto halen, of wánneer zij naar voren lopen in de kerkzaal om de overledene uit te dragen. Onze hoofddragers blijven zoveel mogelijk in het zichtsveld van jou, zodat snel oogcontact mogelijk is.

Regie nemen
Dragers vinden het erg fijn als de uitvaartbeleider bijvoorbeeld bij het uitdelen van de bloemen even wat mensen naar voren vraagt. Dat is duidelijk voor de gasten, en duidelijk voor de dragers. 

Buiging
Zelfs als jij als uitvaartbegeleider het commando geeft om te buigen, wachten de dragers op het commando van de hoofddrager. Die geven ze dan wel direct nadat jij het gezegd hebt, maar wij adviseren eigenlijk; Wacht op het commando van de hoofddrager en buig netjes mee. Dat verloopt over het algemeen het soepelst.