DIRECT CONTACT 030 - 6977237

Volg ons op:

Uitvaart assistent

Tijdens een uitvaart doen er zich allerlei praktische zaken voor. Een uitvaart assistent zorgt ervoor dat u zich daar niet druk over hoeft te maken. Onze uitvaart assistenten zijn medewerkers met brede ervaring op de verschillende taken bij een uitvaart. Zij denken graag op niveau met u mee en nemen u zoveel mogelijk uit handen. Op die manier heeft u rondom de plechtigheid tijd om de familie in alle rust te begeleiden.

Wat kunt u van een uitvaart assistent verwachten?
De uitvaart assistent komt in een auto van Ferentes naar een door u aangegeven locatie toe. De uitvaart assistent is in te zetten voor onder andere bijvoorbeeld:

  • Het opruimen van de thuisopbaring.
  • Het ontvangen van gasten.
  • Aansturing van de dragers en andere medewerkers.
  • Het klaarzetten van spullen in de kerk en/of op de begraafplaats.
  • Assisteren bij het begeleiden van de condoleance na afloop van de uitvaartplechtigheid.

Uitvaart assistent

Waarom kiezen voor Ferentes

  • Een proactieve en zelstandige houding
  • Een persoonlijke assistent gedurende de hele plechtigheid
  • Jonge representatieve mensen

Informatie aanvragen Bestelformulier

"Meer tijd en aandacht voor de familie op de dag van de plechtheid"

Hoe werkt dat in de praktijk?
Voordat de uitvaart begint neemt u met uitvaart assistent goed door wat er gaat gebeuren en wat u van de assistent verwacht. Dit kan op locatie, maar bijvoorbeeld ook telefonisch op de dag voor de uitvaart. Vaak wordt ervoor gekozen om de uitvaart assistent steeds vooruit te laten gaan naar de volgende locatie. Deze zorgt dan dat alles op de volgende locatie gereed is (bijvoorbeeld dat er spullen klaarstaan in de kerk en dat alle gasten netjes zijn ontvangen), zodat alles direct aan kan vangen wanneer de uitvaartleider met de familie arriveert.

 

Wat is het verschil met een gastvrouw?
Een gastvrouw is voornamelijk gericht op de hospitality werkzaamheden, het ontvangen van mensen en een aantal praktische werkzaamheden. Een uitvaart assistent kan door ruime ervaring in verschillende functies rond de uitvaartplechtigheid goed met u meedenken over hoe jullie de werkzaamheden aanpakken.