DIRECT CONTACT 030 - 6977237

Volg ons op:

IMG 1227
 
Amsterdam, Delft, Enschede, Leiden, Nijmegen, Utrecht, Wageningen, Zwolle

Ferentes is het leukste bedrijf in de uitvaartbranche. Samen met ons fantastische team collega’s geven wij het stoffige imago van de uitvaart een nieuw fris gezicht.

Wij dragen overledenen naar hun laatste rustplaats. Strak in pak en op de schouders. Dat is een beeld dat mensen keer op keer blijft verrassen en achterlaat met een mooie herinnering aan het afscheid van hun dierbare.

Mensen van Ferentes aan het woord:

Bekijk de video!

Wat doe je precies?

On the road
30%
van je dag

In een auto van Ferentes met 4 of 6 collega’s onderweg naar de uitvaart. Ondanks het serieuze werk is dat erg gezellig.  Een tussenstop op het tankstation voor lunch of even langs de Mac als er genoeg tijd tussendoor is!

Kopje koffie tijdens de dienst
30%
van je dag

Als dragers zijn jullie niet bij de afscheidsdienst aanwezig. Jullie wachten in een aparte ruimte met een kopje koffie. Even rustig kletsen of een kaartje leggen hoort daar gewoon bij!

Stoet opwachten Dienst voorbereiden Gasten ontvangen
20%
van je dag

Aangekomen op de uitvaart sta je als team op scherp om alles strak te laten verlopen. Afhankelijk van de wensen helpen jullie bij de voorbereiding van de dienst of wachten jullie de stoet netjes op.

Dragen
10%
van je dag

De draagmomenten zijn vaak maar kort. Jullie dragen de overledene de zaal in en uit. Aansluitend dragen jullie naar de laatste rustplaats. Korte momenten waarop je met teamwork zorgt voor een herinnering die mensen voor altijd bijblijft.

Elke overledene heeft een eigen verhaal en elke uitvaart is dus weer anders. Als drager maak je dagelijks kennis met verschillende omgevingen, culturen en soorten mensen. Dat maakt het afwisselend en uitdagend.

Waar bij bedrijven in andere branches de focus vooral ligt op snelheid en efficientie, ligt bij Ferentes de nadruk enkel en alleen op kwaliteit. Niemand heeft haast tijdens een uitvaart en je krijgt maar één keer de kans om het goed te doen.

Dat vergt teamwork, improvisatie en een assertieve houding. Dat is nogal een verantwoordelijkheid, maar voor jou is dat geen probleem, jij zet je schouders er namelijk graag onder ;)

Check hier hoe dat is!

Bekijk de video!

Wat kun je verwachten:

 • Training en goede begeleiding.
 • Je krijgt je kleding van ons.
 • Je rijdt in onze auto, reistijd betaald.
 • Jij bepaalt tot twee dagen van te voren of en wanneer je werkt.
 • Je krijgt tussen de 15 en 17,5 euro per uur. Al vanaf 18 jaar oud!
 • Enthousiaste mensen om je heen.
 • Gezellige (vrijdagmiddag)borrels.

Jij bent iemand die:

 • Een lengte heeft van tussen de 1.80m en 1.95m (M) of tussen de 1.70m en 1.90m (V). Belangrijk vanwege het dragen op de schouder.
 • Assertief, flexibel en communicatief vaardig is.
 • Gevoel heeft voor etiquette.
 • Goed kan samenwerken.
 • Geen zichtbare tattoos of piercings heeft en als heer geen gezichtbeharing heeft.
 • In een van onze vestigingssteden woont.
 • Meerdere dagen / dagdelen per week beschikbaar bent of (alleen) elke zaterdag.

Zullen we
kennismaken?

Onze vestiging in jouw stad!

Utrecht

Het bruisende hoofdkwartier

Aan de Kaap Hoorndreef (naast winkelcentrum Overvecht) vind je ons hoofdkantoor op 10 minuutjes fietsen van het centrum. Samen met ongeveer 40 andere bedrijven werken we in de Stadstuin. Een mooie locatie waar we naast onze serieuze business ook perfecte gelegenheid hebben voor gezellige borrels op het grote dakterras!

Vanuit hier organiseren we alle planning en administratie voor het hele land. Voor jou als Utrechter erg handig, want je loopt makkelijk even binnen als je vragen hebt. Als je in Utrecht woont, krijg je hier je training en elke dag start vanaf deze locatie. Je komt met je team bij elkaar, pakt hier de benodigde kleding en vertrekt in een auto van Ferentes naar de uitvaartlocatie toe.

Na afloop van de dag kom je er ook weer terug en zijn er op vrijdagen altijd gezellige borrels. Vestiging Utrecht heeft zowel een dames als herenteam. 

Amsterdam

Uitvaarten in de hoofdstad

Aan de Aletta Jacobslaan vind je het Amsterdamse hoofdkwartier van Ferentes. Doordat we pal naast metrostation Henk Sneevlietweg zitten, zijn we goed bereikbaar vanuit vrijwel alle studentenwijken van de stad. Ook vanaf Uilenstede is het slechts 15 minuutjes fietsen. Daar verzamel je met collega's, pak je de juiste kleding mee en vertrek je met vervoer van Ferentes naar uitvaarten in voornamelijk Amsterdam en het gebied erboven (bijv. Purmerend en Alkmaar).

De training en het inwerken vindt in Amsterdam plaats. Eerst op onze locatie en daarna direct ook in de praktijk op de Amsterdamse begraafplaatsen. Prachtige plekken als Zorgvlied, De Nieuwe Ooster, De nieuwe Noorder en Vredehof. 

Rasechte Amsterdamse uitvaarten die je nergens anders in het land vindt. Dat is wat je dagelijks meemaakt en wat altijd voor goede verhalen zorgt.

Leiden

De nieuwste vestiging van Ferentes!

Geopend omdat we ontzettend veel werk hebben in Zuid-Holland. Sinds de zomer van 2022 hebben we een mooie groep mensen actief. Samen onderdeel van iets nieuws!

Onze locatie is op de Rietschans (randje Leiden-Leiderdorp). Op 5 minuutjes fietsen vanaf het centrum van Leiden en dichtbij vrijwel alle studentenwoningen. Daar vinden ook de trainingen van nieuwe collega’s plaats. Je komt daar elke werkdag met je team bij elkaar, pakt de benodigde kleding en vertrekt in een auto van Ferentes naar de uitvaartlocatie toe.

Help jij ons de markt in Zuid-Holland verder veroveren?!

Wageningen

Protocol & kampioen

In 2007 opende we hier de tweede vestiging van Ferentes. Inmiddels zijn we al meer dan 15 jaar diep geworteld in het studentenleven van deze kleine maar mooie stad. We zijn gevestigd op de Buissteeg, aan de rand van de stad. Zoals zo’n beetje elke plek binnen Wageningen is het binnen 5 minuutjes afstand van elke studentenwoning in de stad.

Voor trainingen van nieuwe Wageningse collega’s kunnen we gebruik maken van de naastgelegen begraafplaats aula. Dat geeft tijdens de training al een realistisch beeld van hoe het werk er aan toe gaat. Op de Buissteeg kom je bij elkaar en vertrek je met een auto van Ferentes naar uitvaarten in Gelderland, Utrecht of Noord-Brabant.

Binnen Ferentes staan de collega’s uit Wageningen bekend als de protocol experts. Goed getraind en professioneel. Maar ook meermalig landelijk kampioen bij de jaarlijkse Ferentes Bierestafette!

Delft

Delft levert!

Vanaf het Karrepad in Delft werken we bij uitvaarten in de directe omgeving. Vanwege de centrale ligging in Zuid-Holland werken de dragers dagelijks op uitvaartlocatie in en rond Rotterdam en Den-Haag. De groep medewerkers bestaat uit een mix van studenten van verschillende verenigingen, maar ook niet-leden. Een prachtige plek dus om nieuwe mensen te leren kennen tijdens dit mooie werk.

Op onze locatie aan het Karrepad is gelegenheid om de training en het inwerken te doen. Dat doe je altijd samen met 5 ervaren collega’s. Je komt met je team bij elkaar, pakt hier de benodigde kleding en vertrekt in een auto van Ferentes naar de uitvaartlocatie toe.

Onze collega’s in Delft staan binnen Ferentes bekend als ‘mondig en aanwezig’ . Maar ze maken hun woorden wel waar in de praktijk. Als je met Delft werkt, gaat het altijd strak!

Nijmegen

Één grote vriendengroep

Nijmegen is een grote stad waar toch iedereen elkaar lijkt te kennen. Onze groep collega’s in Nijmegen hangt van vriendengroepen aan elkaar. Een warm bad waar je in no-time nieuwe mensen leert kennen.

Onze locatie vind je aan de Industrieweg. Gemakkelijk aan te fietsen vanuit vrijwel alle wijken waar studenten wonen. Op deze locatie vinden de trainingen van nieuwe Nijmeegse collega’s plaats. Je komt daar elke dag met je team bij elkaar, pakt de benodigde kleding en vertrekt in een auto van Ferentes naar de uitvaartlocatie toe.

Nijmegen is sinds de coronatijd een beetje uitgegroeid tot de vliegende keep van Ferentes. Je rijdt dus soms het hele land door en komt op plekken waar je nog nooit bent geweest!

Enschede

Ontspannen werk in Twente

De meest oostelijke vestiging van Ferentes die alweer sinds 2010 actief is. Een mooie groep collega’s die hoofdzakelijk actief is bij uitvaarten in Twente. Die zijn gekarakteriseerd door de gemoedelijke stemming en de gastvrij verzorgde catering bij het wachten tijdens de dienst.

Onze locatie is op de Kanaalstraat. In de buurt van de Uni en het Stadion. Daar vinden ook de trainingen van nieuwe collega’s plaats. Je komt daar elke werkdag met je team bij elkaar, pakt de benodigde kleding en vertrekt in een auto van Ferentes naar de uitvaartlocatie toe.

In Twente verloopt alles altijd smooth, want onze nuchtere collega’s in Enschede laten zich niet kisten

Zwolle

De noordelijkste vestiging van Ferentes

Een kleine maar hechte groep collega’s bemand op onze meest noordelijke vestiging. Al sinds 2012 zijn we actief in deze prachtige stad.

Onze locatie vind je aan de Ceintuurbaan. Gemakkelijk aan te fietsen vanuit vrijwel alle wijken waar studenten wonen. Op deze locatie vinden de trainingen van nieuwe Zwolse collega’s plaats. Je komt daar elke dag met je team bij elkaar, pakt de benodigde kleding en vertrekt in een auto van Ferentes naar de uitvaartlocatie toe.

Wil jij het mooiste baantje dat in Zwolle is te vinden? Meld je dan aan!

Hoe ziet een dag bij Ferentes eruit?

Dit is een voorbeeld van een dienst met 1 uitvaart op 1 dag. In de praktijk werk je vaak bij meerdere uitvaarten. Je kunt zelf aangeven of je een hele dag of een dagdeel beschikbaar bent. Alle soorten diensten zijn dagelijks in veelvoud beschikbaar. Een dag kan dan variëren van 2 tot 10 uur.

8.00

Je slaapt lekker uit, neemt wat laatste studiedingen door of gaat nog even sporten.

9.50

10 minuten voor vertrek meld je je op de Ferentes locatie. Je pakt de juiste kleding mee en drinkt nog snel een kop koffie met je collega’s.

10.00

In een auto van Ferentes vertrekken jullie richting de uitvaartlocatie.

10.30

Een half uur voor aanvang van de plechtigheid staan jullie klaar om de stoet te ontvangen, gasten welkom te heten en eventueel wat spullen klaar te zetten.

11.00

De dienst begint. Jullie dragen de overledene op de schouder naar binnen.

11.01

Bij de dienst zijn jullie niet aanwezig. Jullie nemen plaats in de wachtruimte en drinken rustig een kop koffie.

12.00

De dienst is afgelopen. Jullie dragen de overledene uit de zaal en plaatsen deze in de rouwauto. Aansluitend rijden jullie alvast vooruit naar de begraafplaats.

12.30

Op de begraafplaats wachten jullie de stoet op en dragen de overledene naar de laatste rustplaats.

13.00

De werkzaamheden zijn klaar, jullie rijden weg naar een volgende uitvaart of terug naar de Ferentes locatie.

13.30

Als dit jullie laatste uitvaart was zijn jullie weer terug bij Ferentes. Je hebt de rest van de middag nog voor college, studie, sporten of andere leuke dingen met vrienden of collega’s.

In dit voorbeeld krijg je betaald van 10.00 uur tot 13.30 uur. We registreren alles per minuut.