DIRECT CONTACT 030 - 6977237

Volg ons op:

Dragers Mannen

Dragers van Ferentes zijn, net zoals alle andere medewerkers, jonge representatieve mensen. Het zijn studenten die dit werk naast hun studie doen. Elk team van dragers staat onder leiding van een ervaren voorman. Bij aanvang van de uitvaart maakt hij zich direct kenbaar en spreekt hij samen met de uitvaartleider alle bijzonderheden en wensen door. Vervolgens voert hij deze samen met de dragers uit. Tijdens de uitvaart houdt de voorman contact met u. Als alles goed gaat is een knikje of een oogwenk voldoende.

Mogelijkheden tijdens de uitvaart
De dragers van Ferentes zijn in te huren per drager. Zo kunt u dus 1 tot oneindig inzetten bij een uitvaart. In het artikel ‘hoeveel dragers heb ik nodig’ vertellen we u meer over de mogelijkheden en maximale gewichten. De inzet van onze dragers in combinatie met familie is mogelijk in alle combinaties van aantallen. Zoals te lezen is op de website, heeft Ferentes zowel mannelijke als vrouwelijke dragers. Zij zijn zowel los van elkaar als gemengd inzetbaar.

 Dragers Mannen
.

Waarom kiezen voor Ferentes

 • Duidelijk aanspreekpunt tijdens de uitvaart
 • Jonge representatieve mensen
 • Stijlvol gedragen op de schouder
 • Stijlvolle kleding
 • Medewerkers met oog voor detail
Tarieven ontvangen?

"Dragers van Ferentes geven een uitvaart extra cachet"

Werkzaamheden
Onze dragers stellen zich proactief op. Waar mogelijk blijven zij op de achtergrond, waar nodig treden zij snel op de voorgrond. De uitvaart wordt altijd ruim ingepland. Zij nemen voor alle werkzaamheden rustig de tijd, waardoor alles stijlvol en waardig verloopt.

Zolang de dragers aanwezig zijn op locatie, zijn zij inzetbaar voor alle werkzaamheden die zich voordoen. Zo kunnen zij indien gewenst, naast het draagwerk, bijvoorbeeld de volgende werkzaamheden zelfstandig oppakken:

 • Het ontvangen van gasten op de locatie van de plechtigheid.
 • Het reserveren van parkeerplaatsen en zitplaatsen.
 • Het uitdelen van bidprentjes en laten rondgaan van de collecte.
 • Het bedienen van de geluidsinstallatie of foto-presentatie.
 • Spullen klaarzetten in de kerk of bij de laatste rustplaats.
 • Kaarten en linten netjes retourneren.

Zo kunnen zij zich, ook wanneer de familieleden (gedeeltelijk) zelf willen dragen, nuttig maken tijdens de plechtigheid.

 

Stijlvolle kleding
De dragers van Ferentes zijn standaard gekleed in tweedelig zwart kostuum met wit overhemd. Daaroverheen dragen zij een overjas. U heeft de keuze uit een zwarte en grijze overjas. Verder is er keuze tussen het wel of niet dragen van hoeden en/of handschoenen. Op ons aanvraagformulier kunt u aangeven voor welke kleding u kiest.

Bij de zwarte jassen dragen wij doorgaans een grijze das, bij de grijze jassen doorgaans een zwarte. Op verzoek kan dat worden aangepast. Voor meerdere opdrachtgevers hebben wij dassen in beheer. Bij inhuur komen de dragers dan met de das van uw onderneming naar de uitvaart. Dat zorgt voor een mooie uniformiteit tussen de uitvaartleider en dragers.

Voor een informeler afscheid hebben wij ook een casual outfit beschikbaar. Onderaan de pagina vindt u daarvan wat beeldmateriaal.

Schouder-dragen
Ferentes is groot geworden door het schouder-dragen weer terug op de kaart te zetten. Voor het jaar 2005 was door de jaren heen de rijdende baar de meest gangbare manier van ‘dragen’ geworden. De frisse jonge mannen en waardige stijl van schouder-dragen viel goed in de smaak. Ook nu nog worden onze dragers ook ingezet om met een rijdende baar naar de laatste rustplaats te rijden. Toch komen zij volgens ons het beste tot hun recht bij het schouder-dragen. Gasten vinden het mooi en het geeft een stukje extra cachet aan de uitvaart. Vaak is het een onderwerp van gesprek tijdens de condoleance achteraf.

Gerelateerde artikelen:

Hoeveel dragers heb ik nodig?

Bijzondere verzoeken

Samenwerking met dragers

Opleiding Ferentes